Niewiele o nich wiem, ale obecnie są częścią Orbity Mikronacji, czyli dawnego Wschodu Orientyki. Aktywność raczej śladowa.Norbert de Catalan pisze: ↑12 maja 2025, 8:37 Kaflencia? A cóż to za wynalazek?
Chyba łatwo pójdzie... są na końcu tabeli...
Reprezentacja Skarlandu w Piłce Nożnej
Re: Reprezentacja Skarlandu w Piłce Nożnej
https://www.facebook.com/Hasseland/
Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC

Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Po Gamellandzie, rozprawiliśmy się także z Kafleandią, i także 1-0. Ponownie robotę wykonał Mussi, który udowadnia, że był doskonałą inwestycją. Dzięki temu, po pierwszej rundzie udało nam się nawet wskoczyć do strefy awansu. Przypomnijmy, w tej edycji liga mikroświatowa gra w podziale na 4 poziomy, a my gramy na trzecim z nich.
Skarlandzka prasa bulwarowa donosiła, że na trybunach zauważono także króla @Norbert de Catalan, który pod koniec meczu, wymachując szalikiem, wykrzykiwał nieustalone hasła pod adresem Kafleandii. Niewykluczone, że zachęcił tym piłkarzy do wysiłku, bo taki gość rzadko się trafia.
Skarlandzka prasa bulwarowa donosiła, że na trybunach zauważono także króla @Norbert de Catalan, który pod koniec meczu, wymachując szalikiem, wykrzykiwał nieustalone hasła pod adresem Kafleandii. Niewykluczone, że zachęcił tym piłkarzy do wysiłku, bo taki gość rzadko się trafia.
Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC

Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
- Norbert de Catalan • Stempel
- 
					Medale PamiatkoweOdznaczenia
Nic nie wykrzykiwałem, ktoś mi dał kijek, podpalił, narobiło się dymu i mnie gonili kibiceusze Kafleandii i zgubiłem ich dopiero jak wsiadłem do tramwaju a oni nie mogli znaleźć biletów   

Ale tak kibicowałem 

Ale tak kibicowałem

- Juan de la Cerda • Stempel
A już myślałem, że Wasza Królewska Mość to był jeden z tych co drzwi wzięli wyrwali i sobie nieśli.

(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia,
 (+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc. - Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.

- 
Kiedyś kiedyś...Juan de la Cerda pisze: ↑20 maja 2025, 2:20 A już myślałem, że Wasza Królewska Mość to był jeden z tych co drzwi wzięli wyrwali i sobie nieśli.

Rundę rewanżową zaczynamy od porażki z Kafleandią 0-2. Po meczu sporo zastrzeżeń do pracy sędziego miał nasz sztab - najpierw w 42. min nie uznał gola Cangemarka, potem w 84. min wyrzucił z boiska naszego lidera obrony, Garzona, bezpośrednio po tym padł gol z wolnego na 2-0. Skarlandzka prasa spekuluje, że sędzia został przekupiony przez Kafleandczyków. Tak czy inaczej, w sobotę gramy z Gamellandem. Czy budżet królestwa @Norbert de Catalan jest w stanie wysupłać dodatkowe środki, aby tym razem sędzia był po właściwej stronie?   

Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC

Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
- 
Damy mu koperte, jak nie wygramy to nasze ściśle tajne jednostki, które są tak tajne że nie wolno o nich wspominać się nim zajmą   

Dzisiaj remisujemy z Gamellandem 2-2. Istotny problem był taki, że z powodu kartek nie mógł grać Garzón, a więc nasz najważniejszy obrońca. Ustawiliśmy się w 4-3-3, aby zagrać bardziej ofensywnie. W 7. min straciliśmy gola po główce, w 16. wyrównaliśmy w podobny sposób (MacKeon), ale tuż przed przerwą po rzucie rożnym znowu było 1-2. W 62. min Mussi wyrównał dobrym strzałem, później mimo szarż obu stron już nic się nie zmieniło. Warto odnotować u nas debiut 17-letniego Alaniza, pomocnika. 
Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC

Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Za nami 10 z 14 meczów tegorocznego sezonu ligi mikroświatowej. Dzisiaj remisujemy 0-0 z Hawilandem. Hawiland to wicelider ligi, z bilansem 15-5 przy naszym 8-10, więc byliśmy nastawieni defensywnie. Okazało się jednak, że goście mieli potężne problemy z konstruowaniem akcji, które często kończyły się na przewidywalnych dograniach do boku i próbach dośrodkowań. Przez cały mecz nie padł ani jeden celny strzał (  ).
 ). 
Za tydzień jedziemy z Bizancjum, które z 10 pktami jest tuż pod kreską.
 ).
 ). Za tydzień jedziemy z Bizancjum, które z 10 pktami jest tuż pod kreską.
Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC

Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Już w tę sobotę gramy z Bizancjum. Mecz istotny pod kątem utrzymania się w tej dywizji, jakkolwiek ze względu na nieprzewidziany chyba nawet przez admina podział, w kolejnym sezonie system się raczej zmieni. 
U nas wszyscy gotowi do gry, jedynie Aguilera ma dwie żółte kartki i grozi mu pauza w razie kolejnej. W Bizancjum podobnie. Rywale mają w cegłach mocniejszy skład, wielu jest u nich piłkarzy z 9 cegłami umiejętności, ale nie bez powodu są w strefie spadkowej. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC

Santiago Vilarte
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC