Garamond Vaarland League - 2. sezon

Federacja Piłkarska i Reprezentacja Skarlandu w Piłce Nożnej
Awatar użytkownika
Kajetan Sikorski Stempel

Re: Garamond Vaarland League - 2. sezon

Post autor: Kajetan Sikorski »

Adelaide von Hohenburg pisze: 21 maja 2024, 20:11 Contare Società Sportiva. (Hrabiowski Klub Sportowy) Rozwinięcie skrótu oczywiście z języka włoskiego. Chciałam tym zaznaczyć odrębność kulturową Acri od Skarlandu.
Una squadra italiana? Molto interessante. :)
Kajetan Merkury Sikorski

znany również jako
Gaetano Kohlmeise
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Widzę, że szanowny nie tylko do pisania gazet, ale również do bycia poliglotą ma znamienite predyspozycje. :lol:
Awatar użytkownika
Friedrich von Baden Stempel

Medale Pamiatkowe

Państwa

Post autor: Friedrich von Baden »

Moi Drodzy!

Powoli zbliża się data startu II Sezonu naszej ligi kontynentalnej. Z tej okazji prezentuję Wam piosenkę o Mistrzu I Sezonu - Bayernie :D
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Świetna piosenka! :D Co prawda nie jest to mój typ muzyki, ale gratuluję pomysłu. Miejmy nadzieję, że następna będzie o CSS Acri. :lol:
Awatar użytkownika
F. hr. Vazquez de Saavedra Stempel
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Post autor: F. hr. Vazquez de Saavedra »

Panie @Friedrich von Baden dołączyłem do rozgrywek Garamond Vaarland League.

Mój zespół nazywa się RCD Scarlana de Aguria.
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Państwa

F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: 24 maja 2024, 23:24 Panie @Friedrich von Baden dołączyłem do rozgrywek Garamond Vaarland League.

Mój zespół nazywa się RCD Scarlana de Aguria.
Okej...
Ale już się zastanawiałem kto to Lukas88. Poza tym imię Krzysztof... Nikogo takiego zbytnio nie kojarzyłem z Vaarlandem a tym bardziej Agurią. Dlatego napisałem do was prywatną wiadomość powitaną z pytaniem o mikronacyjne personalia :lol: ;)
Teraz już wszystko jasne. :D

Swoją droga coraz więcej zespołów. Normalnie dochodzimy do sytuacji w której RCD Valencia pomimo niezbyt dobrej gry w I sezonie pozostanie w wyższej dywizji, bo jest zbyt wiele nowych klubów... :lol: ;)
@Norbert de Catalan zapraszamy do ponownego wejścia i zainteresowania się klubem. Nie wchodząc tracicie okazję na pobieranie stałego dochodu od sponsora. Jakbyście wchodzili to teraz byście mieli ponad 20 mln. Można za to kupić przekozackiego bramkarza. Ewentualnie Ronaldo lub Messiego... Poza tym jakiś młodzików ze szkółki itd. Tak to za jakiś czas, kilka sezonów Wasz skład wymrze i będziecie przegrywać mecze walkowerem... :|
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Państwa

Adelaide von Hohenburg pisze: 24 maja 2024, 18:10 Świetna piosenka! :D Co prawda nie jest to mój typ muzyki, ale gratuluję pomysłu. Miejmy nadzieję, że następna będzie o CSS Acri. :lol:
Dziękuję serdecznie za miłe słowa. :)
Pani wypowiedź rodzi we mnie automatycznie pytanie jaki gatunek muzyczny Pani pasuje? Być może da się coś zorganizować w tej kwestii aby piosenka o Waszym klubie była waszą ulubioną nutą. :D ;)

Obecnie pracuję nad utworem podsumowującym I sezon, a także zapowiadającym II sezon. Przy czym, zapowiedź będzie w dwóch stylach; 1 muzyki pop, drugi powiedziałbym, że pop i techno. Ale póki co więcej nie zdradzam. Piosenka podsumowująca ukaże się już niebawem, na pewno jeszcze w tym miesiącu. Piosenka o sezonie drugim, będzie mam nadzieję, na dzień dziecka. Dobrze byłoby ją opublikować jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek 4 czerwca. Ale również może być. Zobaczymy jak się wyrobię. :D
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Friedrich von Baden pisze: 24 maja 2024, 23:48 Swoją droga coraz więcej zespołów. Normalnie dochodzimy do sytuacji w której RCD Valencia pomimo niezbyt dobrej gry w I sezonie pozostanie w wyższej dywizji, bo jest zbyt wiele nowych klubów... :lol: ;)
@Norbert de Catalan zapraszamy do ponownego wejścia i zainteresowania się klubem. Nie wchodząc tracicie okazję na pobieranie stałego dochodu od sponsora. Jakbyście wchodzili to teraz byście mieli ponad 20 mln. Można za to kupić przekozackiego bramkarza. Ewentualnie Ronaldo lub Messiego... Poza tym jakiś młodzików ze szkółki itd. Tak to za jakiś czas, kilka sezonów Wasz skład wymrze i będziecie przegrywać mecze walkowerem... :|
Niestety mało czasu mam ostatnio i RCD Valencia nie zalicza się do moich priorytetowych projektów, acz kolwiek zajrzę tam w najbliższym czasie
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Państwa

Norbert de Catalan pisze: 24 maja 2024, 23:54
Friedrich von Baden pisze: 24 maja 2024, 23:48 Swoją droga coraz więcej zespołów. Normalnie dochodzimy do sytuacji w której RCD Valencia pomimo niezbyt dobrej gry w I sezonie pozostanie w wyższej dywizji, bo jest zbyt wiele nowych klubów... :lol: ;)
Niestety mało czasu mam ostatnio i RCD Valencia nie zalicza się do moich priorytetowych projektów, acz kolwiek zajrzę tam w najbliższym czasie
Dziękuję, będzie nam miło, ponownie zawalczyć z Wami, z waszym ustawieniem, waszymi decyzjami itd. a nie jakimś duchem prowadzącym zespół na autopilocie... :D ;)
Awatar użytkownika
F. hr. Vazquez de Saavedra Stempel
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Post autor: F. hr. Vazquez de Saavedra »

Panie @Friedrich von Baden jesteśmy w trakcie przeprowadzania zmian w Królestwie Skarlandu. W pierwszej kolejności chcemy się skupić na funkcjonowaniu państwa, jego ustroju oraz życiu gospodarczym, bo to pozwoli na realizowanie się na płaszczyźnie życia społecznego, a także kulturalnego i sportowego. Mamy pomysły, które będziemy omawiać na Radzie Generalitatu. Trzeba jednak zaznaczyć, że funkcjonowanie już trzech klubów z Królestwa Skarlandu jest pozytywnym odzewem i spotka się z zainteresowaniem ze strony innych obywateli nie tylko Vaarlandu, ale też pozostałych mikronacji. Swoją drogą muszę namówić @Norbert de Catalan do odszukania informacji o historii sportu w Skarlandzie, w tym piłki nożnej, może to być ciekawa opowieść...
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Federación Skarland de Fútbol Asociación”