Moi Drodzy,
W życiu każdego mikronauty przychodzi chwila, w której należy zatrzymać się na moment. To chwila, by spojrzeć za siebie z pokorą, ale także z odwagą podjąć trudne, jednakże ważne decyzje. Właśnie i dla mnie nadeszła ta chwila.
Po kilkumiesięcznym namyśle, kierując się głosem sumienia, postanowiłam złożyć rezygnację z funkcji Sekretarza Dziedzictwa Narodowego a co za tym idzie funkcji administratora forum. Ponadto postanowiłam również o rezygnacji z funkcji redaktor gazety El Reino. Ponownie zawiódł element ludzki. Mimo wielu chęci i pomysłów, plany odbudowy państwa pod kątem kulturowym, spalił na panewce. Nie jest to jednak koniec. Już dawno doszło do mojej rozłąki ze Skarlandem. Deklaracja ta będzie dopełnieniem tego, co zaczęłam już dawno. Z wielką przykrością, zrzekam się także obywatelstwa skarlandzkiego. Rozstrzygnięcie kwestii nadanych mi tytułów arystokratycznych zostawiam w gestii Jego Królewskiej Mości.
Choć dziś odchodzę, nie odcinam się jednak od Skarlandu. Miejsce to zawsze zostanie w mojej pamięci jako początek mojej mikronacyjnej historii. Dziękuję wszystkim, z którymi tu niegdyś współpracowałam.
Z wyrazami najgłębszego szacunku,
(-)Adelaide
Oświadczenie
- Adelajda Radziwiłłówna • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Oświadczenie
Su Alteza Real la Princesa de Polonia, la Princesa de Lituania y Urbino
Grande de Scarlaña
Grande de Scarlaña
- Juan de la Cerda
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Re: Oświadczenie
Droga @Adelajda Radziwiłłówna
Szczerze przyznam, że jestem zaskoczony decyzją choć nie powinna takowa dziwić, Skarland jest w stanie agonalnym od dłuższego już czasu. W związku z faktem zrzeknięcia się obywatelstwa skarlandzkiego nadane tytuły pozostaną w mocy czyli dalej może się Pani tytułować jako Grandeza Skarlandu, kwestia majątków ziemskich zostanie przeze mnie rozważona i w najbliższym czasie poinformuję o swojej decyzji w wiadomości prywatnej.
Choć nas opuszczasz liczę, że będziesz Nas odwiedzać, życzę Ci wszystkiego dobrego w dalszej przychodzie mikronacyjnej.
Szczerze przyznam, że jestem zaskoczony decyzją choć nie powinna takowa dziwić, Skarland jest w stanie agonalnym od dłuższego już czasu. W związku z faktem zrzeknięcia się obywatelstwa skarlandzkiego nadane tytuły pozostaną w mocy czyli dalej może się Pani tytułować jako Grandeza Skarlandu, kwestia majątków ziemskich zostanie przeze mnie rozważona i w najbliższym czasie poinformuję o swojej decyzji w wiadomości prywatnej.
Choć nas opuszczasz liczę, że będziesz Nas odwiedzać, życzę Ci wszystkiego dobrego w dalszej przychodzie mikronacyjnej.