Zdrowie i co dalej ze Skarlandem

W tym miejscu Jego Królewska Mość przyjmuje audiencje oraz podejmuje głowy państw i szefów rządów z innych krajów.
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Zdrowie i co dalej ze Skarlandem

Post autor: Norbert de Catalan »

Obrazek

Moi Drodzy,

Od kilku tygodni borykam się z chorobą, którą w końcu ostatnio potwierdzono po tygodniowym pobycie w szpitalu. Na szczęście nie jest to jeszcze wyrok, jednak wymaga leczenia i zadbania o swoje zdrowie. W związku z tym zmuszony jestem na jakiś czas (kilka miesięcy) mocno ograniczyć swoją aktywność mikronacyjną, a co za tym idzie zawiesić chwilowo działanie Królestwa Skarlandu.
Jakie konsekwencje niesie za sobą owo zawieszenie - zapewne zapytacie, spieszę z wyjaśnieniem:
Królestwo Skarlandu nie będzie uczestniczyło w wydarzeniach międzynarodowych wymagających udziału mnie jako głowy państwa, a także tych wymagających mojego zaangażowania, realizacja podjętych zobowiązań międzynarodowych może się znacznie wydłużyć, podobnie procedury krajowe mogą być przeze mnie realizowane z dużym opóźnieniem jak np. rozpatrywanie wniosków itd. itp.
Mimo powyższych zawirowań Królestwo Skarlandu pozostaje państwem nadal istniejącym.

Co dotyczy podjętych inicjatyw i planów na najbliższe miesiące:
Królewski Dom Aukcyjny i ranking Aukcjomistrza - mam przygotowane towary na kilka aukcji i postaram się je zrealizować. Czas realizacji dostaw natomiast może się wydłużyć o czym będę informował na aukcjach jeżeli takowe się pojawią.
Valencia Ocean Race - planowałem i nadal zamierzam spróbować zorganizować zimową rundę VOR. Nadal czekacie na medale z pierwszej edycji - postaram się jak najszybciej zamknąć temat w najbliższych dniach.

Co dalej ze Skarlandem?
Mam pewne pomysły, których realizacje w większości przeniosę na przyszły rok, gdyż w tym roku już nie dam rady ich przygotować.

/-/ Norbert I de Catalán, El Rey

PODPIS KRÓLA SKARLANDU
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Re: Zdrowie i co dalej ze Skarlandem

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

Wasza Królewska Mość,

Z wielką uwagą i zrozumieniem przyjąłem wieść o Waszym stanie zdrowia oraz chwilowym ograniczeniu aktywności mikronacyjnej Królestwa Skarlandu. To, co w tej chwili jest najważniejsze, to Wasz powrót do pełni sił, zdrowie powinno stać na pierwszym miejscu. Wszelkie obowiązki państwowe mogą i muszą poczekać, a najważniejsza jest regeneracja.

Chciałbym wyrazić pełne wsparcie dla Waszej Królewskiej Mości, pomimo, że nie łączą nas szczególnie bliskie relacje, to znamy się już tyle lat, że naprawdę z wielką troską przyjąłem Wasz list. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i gotowość do dalszych działań. To jest najważniejsze.
Natomiast jeśli Królestwo Skarlandu będzie potrzebowało wsparcia, to Kotlina Edelweiss jest w stanie służyć pomocą. Chcemy być z Wami w tym trudnym czasie. Nie obiecuję cudów, ale na pewno zwrócę szczególną uwagę na Wasze "włości".

Proszę pamiętać, że zdrowie jest największym dobrem, a wszystkie sprawy mikronacyjne mogą poczekać choćby i lata. Liczę na powrót Waszej Królewskiej Mości w lepszej formie i pełen nadziei spoglądam w przyszłość, kiedy Skarland znów rozwinie skrzydła pod przewodnictwem Króla Norberta I de Catalana. I niech tak się stanie.

Na koniec proste, ale jakże ważne słowa - Trzymaj się!

Z mikronacyjnym pozdrowieniem,
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

W imieniu swoim, Księcia oraz całej Sarmacji życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Awatar użytkownika
Adelaide Grimaldi Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Adelaide Grimaldi »

Obrazek Wasza Królewska Mość,

Z ogromnym zmartwieniem przyjęłam wiadomość o poważnym stanie zdrowia oraz konieczności ograniczenia aktywności mikronacyjnej. Pragnę wyrazić moje najgłębsze życzenia powrotu do zdrowia i siły w tym trudnym czasie. Po tylu wspólnie spędzonych latach, które poświęciliśmy na budowę tego, z czego dziś korzystamy, proszę pamiętać, iż obecnie najważniejsze jest zdrowie. Kwestia planów na przyszłość Skarlandu może zejść na dalszy plan. Jednakże doceniam wysiłek Waszej Królewskiej Mości, aby kontynuować realizację planów mimo ograniczeń. Jako obywatelka Naszego pięknego kraju obiecuję dopilnować kwestii jego bezpieczeństwa. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, z chęcią służę pomocą przy nadzorowaniu działalności Królewskiego Domu Aukcyjnego oraz organizacji zimowej edycji Ocean Valencia Race.

Przed nami jeszcze wiele wspólnych inicjatyw i ciekawych dyskusji. Będę mocno trzymać kciuki byś wrócił do Nas w pełni zdrów oraz przedstawiał zaplanowane pomysły. Wspólnie napiszemy jeszcze wiele rozdziałów wspaniałej historii Skarlandu.

Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Vilarte »

Mam nadzieję, że WKM udanie przejdzie proces leczenia i w pełni wróci do zdrowia. W międzyczasie będzie to zadanie do wszystkich działających tu mieszkańców Skarlandu, aby przyłożyć się do pracy nad codziennym życiem królestwa.
https://www.facebook.com/Hasseland/

Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Awatar użytkownika
Kajetan Sikorski Stempel

Post autor: Kajetan Sikorski »

Również przyjąłem z troską te wiadomość. Życzę wszelkich potrzebnych sił i innych środków do szybkiego i trwałego powrotu do zdrowia!
Kajetan Merkury Sikorski

znany również jako
Gaetano Kohlmeise
Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Dziękuje wszystkim za życzenia zdrowia. Aktualnie funkcjonuję w miarę normalnie jeżeli chodzi o kwestie zawodowe, po pracy w sumie też praca nad poprawą wyników badań (dieta, suplementacja itd). Niestety właściwe leczenie zacznę dopiero w lutym (bo w NFZecie skończyły się pieniążki na leczenie tej konkretnej przypadłości)
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Moi drodzy, wyniki mi się poprawiły (nieznacznie ale jednak), więc powolutku będę wracał do żywych. Co prawda szału nadal nie będzie ale myślę że parę rzeczy uda mi się zrealizować. W ciągu najbliższego tygodnia powinny pojawić się przynajmniej dwie aukcje, pojawią się też szczegóły dotyczące styczniowego Valencia Ocean Race.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

JKM @Norbert de Catalan - chyba nie ma lepszych info niż te z realnego świata, iż są dobrze rokujące. Nadal trzymam kciuki by powrót do pełni sprawności był okraszony jak najmniejszą dawką przykrości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sala Marmurowa”