Moi Drodzy,
Od kilku tygodni borykam się z chorobą, którą w końcu ostatnio potwierdzono po tygodniowym pobycie w szpitalu. Na szczęście nie jest to jeszcze wyrok, jednak wymaga leczenia i zadbania o swoje zdrowie. W związku z tym zmuszony jestem na jakiś czas (kilka miesięcy) mocno ograniczyć swoją aktywność mikronacyjną, a co za tym idzie zawiesić chwilowo działanie Królestwa Skarlandu.
Jakie konsekwencje niesie za sobą owo zawieszenie - zapewne zapytacie, spieszę z wyjaśnieniem:
Królestwo Skarlandu nie będzie uczestniczyło w wydarzeniach międzynarodowych wymagających udziału mnie jako głowy państwa, a także tych wymagających mojego zaangażowania, realizacja podjętych zobowiązań międzynarodowych może się znacznie wydłużyć, podobnie procedury krajowe mogą być przeze mnie realizowane z dużym opóźnieniem jak np. rozpatrywanie wniosków itd. itp.
Mimo powyższych zawirowań Królestwo Skarlandu pozostaje państwem nadal istniejącym.
Co dotyczy podjętych inicjatyw i planów na najbliższe miesiące:
Królewski Dom Aukcyjny i ranking Aukcjomistrza - mam przygotowane towary na kilka aukcji i postaram się je zrealizować. Czas realizacji dostaw natomiast może się wydłużyć o czym będę informował na aukcjach jeżeli takowe się pojawią.
Valencia Ocean Race - planowałem i nadal zamierzam spróbować zorganizować zimową rundę VOR. Nadal czekacie na medale z pierwszej edycji - postaram się jak najszybciej zamknąć temat w najbliższych dniach.
Co dalej ze Skarlandem?
Mam pewne pomysły, których realizacje w większości przeniosę na przyszły rok, gdyż w tym roku już nie dam rady ich przygotować.
/-/ Norbert I de Catalán, El Rey
PODPIS KRÓLA SKARLANDU