Traktat z Bizancjum

Archiwum obrad Zgromadzenia Narodowego od marca 2020 do stycznia 2021
Miguel de Catalan Stempel

Odznaczenia

Re: Traktat z Bizancjum

Post autor: Miguel de Catalan »

Nie mamy kortezów. Nie ma nic o zgromadzeniu ogólnym.
Za przyzwoleniem i zgodą Przewodniczącego oraz Króla. Dostałem prawo do podpisania tego traktatu.
Powinniśmy się cieszyć z sukcesu naszej dyplomacji i jej wyników. Oczywiście prawo jest ważne, jednak w dobrej mierze i nie było to duże wykroczenie. Szkody nikomu nie zrobiło. ;)
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Zawsze możemy to najpierw przedyskutować i przegłosować w Zgromadzeniu Narodowym, to by było wszystko w zgodzie z ustawą zasadniczą
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Bardziej od zgody Zgromadzenia Narodowego (choć i to ważne) Traktat zgodnie z konstytucją powinien zawierać asygnatę Jego Królewskiej Mości i tylko na to chciałem zwrócić uwagę. :)
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek

Odznaczenia

Dobra. Ja dziś sił nie mam ale proszę jeśli to możliwe Ojcze o zasądzenie głosowania w tej sprawie.
Muszę odpocząć bo szkoła to mnie wykańcza. Nie mam sił na nic, podpisze co trzeba, zgodzę się na ustępstwa itd. ;) :)

Odznaczenia

Postaram się jutro, i w Niedziele dokończyć wszystkie sprawy w Skarlandzie. Tj. Wojnę z Francją, kwestie gospodarki, bankowych kont i finansów. Kwestie dyplomatyczne, traktaty itd. Kwestie związane z ogólnym bytem, decyzjami, życiem w Skarlandzie. :) ;)
A teraz idę spać! Pa.
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Bruno Petrowicz Catalan pisze: 16 paź 2020, 20:19 Bardziej od zgody Zgromadzenia Narodowego (choć i to ważne) Traktat zgodnie z konstytucją powinien zawierać asygnatę Jego Królewskiej Mości i tylko na to chciałem zwrócić uwagę. :)
No mój podpis jest najważniejszy ale Miguel jest upoważniony do reprezentowania mojej jakże skromnej królewskiej osoby wobec władców i rządów państw obcych, więc co wynegocjuje ja podpiszę po uprzedniej aprobacie Zgromadzenia Narodowego :)
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek

Odznaczenia

Zgoda zatem..
Miguel de Catalan pisze: 16 paź 2020, 23:52 Dobra. Ja dziś sił nie mam ale proszę jeśli to możliwe Ojcze o zasądzenie głosowania w tej sprawie.
Muszę odpocząć bo szkoła to mnie wykańcza. Nie mam sił na nic, podpisze co trzeba, zgodzę się na ustępstwa itd. ;) :)
....?!!
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

W to nie wątpię, że Wasza Królewska Mość podpis pod Traktatem złoży i o to właśnie chodzi by ktoś nie zarzucił nam że bez niego z przyczyn formalnych tak istotny akt prawa jest nieważny. :D Nie mam też wątpliwości, że Zgromadzenie Narodowe bez zastrzeżeń popiera ratyfikację traktatu. Jego Wysokość Miguel de Catalan jest za, ja też. :). Nie sądzę by Józef Wilhelm Potocki, przewodniczący Generalitatu był przeciwny. Zatem stanowisko aktywnych członków Zgromadzenia jest jasne i te trzy głosy wystarcza by uznać, że zapalono zielone światło na podpis Waszej Królewskiej Mości i publikacje Traktatu.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek

Odznaczenia

Mój syn również jest za...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Zgromadzenia Narodowego (2020-21)”