Symbolika akademii

Kancelaria Rektora, gdzie załatwiane są sprawy związane z Akademią a także przyjmowani nowi studenci.
Awatar użytkownika
F. hr. Vazquez de Saavedra Stempel
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Re: Symbolika akademii

Post autor: F. hr. Vazquez de Saavedra »

Norbert de Catalan pisze: 15 maja 2024, 12:58 Instytut Geodezji i Kartografii to raczej będzie do likwidacji
Dlaczego? Po pierwsze, taki Instytut zajmie się zebraniem i archiwizacją wszystkich dotychczasowych map w jednym miejscu, a sądzę, że historia może być bardzo ciekawa bo tych map było zapewne bardzo wiele. Po drugie, Instytut będzie się zajmował się projektowaniem i wdrażaniem nowych map w Królestwie Skarlandu. Po trzecie, wspomniałem o tym, że dobrze byłoby wdrożyć ewidencjonowanie działek i nazewnictwo ulic co uatrakcyjniłoby nasze życie społeczne w Skarlandzie, a do takiego zadania mógłby podjąć się właśnie wspomniany Instytut. Instytut funkcjonować będzie w ramach Królewskiej Akademii Skarlandu, a przewodnictwo nad nim może objąć osobiście JKM @Norbert de Catalan. Dzięki takim działaniom będziemy mieć usystematyzowaną strukturę państwa w oparciu nie tylko o organy państwowe ale też funkcjonujące w nim instytucje. Z czasem, gdy przyjdzie większa ilość mieszkańców i zyskamy dzięki temu więcej obywateli będziemy mogli im proponować przejmowanie wspomnianych stanowisk oczywiście z godziwą pensją. Zabawa w prowadzenie i rozwijanie państwa zacznie się na dobre.
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Magazynowaniem map może zająć się Muzeum bo tam jest ich miejsce. Ewidencjonowaniem działek może zająć się Sekretarz właściwy do spraw wewnętrznych lub samorząd w postaci Gubernatorów Królewskich jeżeli zostaną powołani. Nazewnictwo ulic, mostów, itd. itp. można ogarnąć w ramach Kortez Generalnych lub ogólnej dyskusji na rynku. kawiarni czy nawet w Królewskiej Akademii - nie potrzeba nam instytucji, której istnienie będzie chwilowe. Ja się do szefowania instytucji naukowej średnio nadaję :P
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Vilarte »

Co do herbów, jeśli już jest sensowny układ tarcza + te elementy towarzyszące, to można z tego zrobić herby dla poszczególnych wydziałów plus herb dla całej akademii. Póki jest na to czas :p
https://www.facebook.com/Hasseland/

Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Tak, planowałam zrobić herby dla każdego z wydziałów i jeden ogólny dla całej Akademii. Obecnie praca nad tym zeszła na boczny tor ze względu braku wizji na wygląd pozostałych herbów. Nie chcę żeby były zrobione kolokwialnie mówiąc na odwal, więc prace nad grafiką trochę się opóźnią.
Su Alteza Real la Princesa de Urbino
Grande de Scarlaña
Awatar użytkownika
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Hrabino @Adelaide von Hohenburg proszę się nie spieszyć, proszę wykonać herby w momencie, gdy będzie Hrabina dysponować na to czasem. Tak jak zaznaczył Pan @Vilarte, póki jest na to czas możemy przygotować nie tylko herby, ale również strategię Królewskiej Akademii Skarlandu, a później poddać to na przykład w Kortezach Generalnych, aby wpisać to w pewne ramy prawne. Później przyjdzie czas na to, aby promować naszą uczelnię zagranicą i dzięki temu pozyskiwać studentów, którzy ukończą naszą uczelnię. Uważam, że nie musimy tego zrobić za tydzień lub dwa tygodnie. Jak z projektem ruszymy na przykład za miesiąc to też będzie to pozytywne. Hrabino @Adelaide von Hohenburg czekamy tak więc na końcowe efekty ;)
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Czasu posiadam aż nad to. Stworzyłam już herb Instytutu Historii i Kultury, ale nad głównym herbem KAS jeszcze się zastanawiam. Co prawda żadnej władzy nad Akademią nie mam, ale zacznę myśleć nad zarysem programu. W tym przypadku jednak będzie potrzebna pomoc. KAS to jedna z nielicznych istniejących do tej pory placówek edukacji na Vaarlandzie. Postarajmy się, aby godnie się prezentował.
Grande de Scarlaña
Awatar użytkownika
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Adelaide von Hohenburg pisze: 20 maja 2024, 19:08 Czasu posiadam aż nad to. Stworzyłam już herb Instytutu Historii i Kultury, ale nad głównym herbem KAS jeszcze się zastanawiam. Co prawda żadnej władzy nad Akademią nie mam, ale zacznę myśleć nad zarysem programu. W tym przypadku jednak będzie potrzebna pomoc. KAS to jedna z nielicznych istniejących do tej pory placówek edukacji na Vaarlandzie. Postarajmy się, aby godnie się prezentował.
Hrabino @Adelaide von Hohenburg bardzo mnie cieszy taki podejście. Nawet nie wiedziałem, że Królewska Akademia Skarlandu jest jedną z nielicznych placówek edukacji na Vaarlandzie. Uważam, że powinniśmy to wykorzystać, aby przyciągnąć do nas jego obywateli i wykształcić elity w polityce oraz w życiu społeczno-kulturalnym w polskich mikronacjach. Cel bardzo ambitny, ale uważam, że na pewno do zrealizowania. Pod warunkiem, że zrobimy to wszystko w sposób przemyślany i bez pośpiechu.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

Medale Pamiatkowe

Państwa

Post autor: Fryderyk Orański »

F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: 24 maja 2024, 22:31
Adelaide von Hohenburg pisze: 20 maja 2024, 19:08 Czasu posiadam aż nad to. Stworzyłam już herb Instytutu Historii i Kultury, ale nad głównym herbem KAS jeszcze się zastanawiam. Co prawda żadnej władzy nad Akademią nie mam, ale zacznę myśleć nad zarysem programu. W tym przypadku jednak będzie potrzebna pomoc. KAS to jedna z nielicznych istniejących do tej pory placówek edukacji na Vaarlandzie. Postarajmy się, aby godnie się prezentował.
Hrabino @Adelaide von Hohenburg bardzo mnie cieszy taki podejście. Nawet nie wiedziałem, że Królewska Akademia Skarlandu jest jedną z nielicznych placówek edukacji na Vaarlandzie. Uważam, że powinniśmy to wykorzystać, aby przyciągnąć do nas jego obywateli i wykształcić elity w polityce oraz w życiu społeczno-kulturalnym w polskich mikronacjach. Cel bardzo ambitny, ale uważam, że na pewno do zrealizowania. Pod warunkiem, że zrobimy to wszystko w sposób przemyślany i bez pospiechu.
Prócz KAS, jest jeszcze Uniwersytet Krakowski, w Niemczech mamy raczkujący uniwersytet. Rusowia, też miała jakąś uczelnię, ale nieaktywność, sprawia, że tam nawet nie zaczęli raczkować. Turetia, nie wiem czy ma uczelnie, ale oni będą przechodzić zmiany, mieli w tym miesiącu zmieniać forum, i nastała cisza na forum. I de facto poza powiedzmy trzema pierwszymi uczelniami, czyli miastami Walencja, Monachium, Kraków, nie ma innych aktywnych uczelni. :) ;)
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

@Friedrich von Baden dziękuję za informację. Może jest to przyczynek do rozpoczęcia za jakiś czas dyskusji, aby nawiązać ze sobą współpracę i w ramach tej współpracy przeprowadzać wspólne inicjatywy i projekty naukowe nie tylko na Vaarlandzie, ale też w polskim mikroświcie? Myślę, że będziemy to omawiać na posiedzeniach Rady Generalitatu i dużo do powiedzenia będzie miała tutaj Sekretarz Dziedzictwa Narodowego w osobie Hrabiny @Adelaide von Hohenburg.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Friedrich von Baden pisze: 25 maja 2024, 0:19 Prócz KAS, jest jeszcze Uniwersytet Krakowski, w Niemczech mamy raczkujący uniwersytet. Rusowia, też miała jakąś uczelnię, ale nieaktywność, sprawia, że tam nawet nie zaczęli raczkować. Turetia, nie wiem czy ma uczelnie, ale oni będą przechodzić zmiany, mieli w tym miesiącu zmieniać forum, i nastała cisza na forum. I de facto poza powiedzmy trzema pierwszymi uczelniami, czyli miastami Walencja, Monachium, Kraków, nie ma innych aktywnych uczelni. :) ;)
Szczerze mówiąc to ani Turetia ani Rusowia jeszcze nie spełniają żadnych standardów, żeby posiadać jakiekolwiek uczelnie. Przy darmowych forach Turetia nie przetrwa, nawet już nikt nie jest tam aktywny. Najwyraźniej pisanie samemu do siebie przestało przynosić radość. Co do Rusowii, jestem podobnego zdania. Państwo było nieaktywne przez sporo czasu a następnie jak gdyby nigdy nic zezwolono im na formalną lokację. Teraz znów jest tam cisza. Szkoda, że rektor Uniwersytetu Krakowskiego nie podejmuje żadnych starań, aby nadal dobrze prosperowała. @Friedrich von Baden Podejrzewam, że jeżeli ktoś z wizją przyłoży się do rozbudowy do (waszego?) bawarskiego Uniwersytetu, to te trzy główne ośrodki naukowe mogą rozpocząć współpracę.
Grande de Scarlaña
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kancelaria Królewskiej Akademii Skarlandu”