Konsultacje ws. języka Akrytów

Awatar użytkownika
Kajetan Sikorski Stempel

Re: Konsultacje ws. języka Akrytów

Post autor: Kajetan Sikorski »

Adelaide von Hohenburg pisze: 19 cze 2024, 20:40 Moje herezje słowotwórcze będą sporym zaskoczeniem nawet dla koneserów włoskiego.
Nie nazywajmy tego tak :D Co najwyżej, inne warianty, a nie herezje :lol:
Dygresja. Jedna profesor na moich studiach powtarzała, że nie popełniamy błędów językowych, tylko dajemy wyraz swoich fałszywych hipotez na temat funkcjonowania języka. Czyż nie brzmi to lepiej? :)
Kajetan Merkury Sikorski

znany również jako
Gaetano Kohlmeise
Obrazek
Awatar użytkownika
Adelaide Grimaldi Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Adelaide Grimaldi »

Kajetan Sikorski pisze: 19 cze 2024, 21:04 Nie nazywajmy tego tak :D Co najwyżej, inne warianty, a nie herezje :lol:
Dygresja. Jedna profesor na moich studiach powtarzała, że nie popełniamy błędów językowych, tylko dajemy wyraz swoich fałszywych hipotez na temat funkcjonowania języka. Czyż nie brzmi to lepiej? :)
Niech będzie to takie małe odstępstwo od reguły. :lol:
Swoją drogą, moja do niedawna polonistka, skutecznie tępiła wszelkiego rodzaju próby wyrażenia własnych "fałszywych hipotez". :lol:
Obrazek (-) Doña Adelaide Grimaldi Jej Najjaśniejsza Wysokość Grandeza w Acri i na Servalle, Hrabina Monako, Pani Monaco-Ville, La Condamine, Jardin exotique, Fontvieille, Moneghetti, Ravin de Sainte-Dévote, Monte Carlo, Larvotto, La Rousse
Awatar użytkownika
F. hr. Vazquez de Saavedra Stempel
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Post autor: F. hr. Vazquez de Saavedra »

Hrabino @Adelaide von Hohenburg!
Jestem pełen podziwu i cieszę się, że nie tylko projekty uruchomienia na nowo naszej uczelni, ale także rozwój regionów, a tym samym pobudzenie ich do życia poprzez wyciągnięcie z tradycji i tożsamości jak najwięcej znajduje się w Pani zainteresowaniach!
To była bardzo dobra decyzja, aby była Pani odpowiedzialna za kulturę w Królestwie Skarlandu.
Jestem ciekawy kolejnych projektów, a co za tym idzie opracowań.

@Norbert de Catalan czy mamy jakąś mapę Korony Królestwa Skarlandu, a także Hrabstwa Acri? Czy jest możliwość, aby ją tutaj zamieścić? ;)
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Adelaide Grimaldi Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Adelaide Grimaldi »

F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: 30 cze 2024, 16:49 Hrabino @Adelaide von Hohenburg!
Jestem pełen podziwu i cieszę się, że nie tylko projekty uruchomienia na nowo naszej uczelni, ale także rozwój regionów, a tym samym pobudzenie ich do życia poprzez wyciągnięcie z tradycji i tożsamości jak najwięcej znajduje się w Pani zainteresowaniach!
To była bardzo dobra decyzja, aby była Pani odpowiedzialna za kulturę w Królestwie Skarlandu.
Jestem ciekawy kolejnych projektów, a co za tym idzie opracowań.
Dziękuję za pozytywną opinię. Co prawda praca nad językiem trwa teraz w zaciszu. Wkrótce będzie coś więcej na ten temat.

F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: 30 cze 2024, 16:49 @Norbert de Catalan czy mamy jakąś mapę Korony Królestwa Skarlandu, a także Hrabstwa Acri? Czy jest możliwość, aby ją tutaj zamieścić? ;)
Z tego co obecna mapa wskazuje, Afro jest malutką wysepką kształtem przypomina mi trochę Minorkę. Tutaj zaznaczone jest na mapie.
Obrazek (-) Doña Adelaide Grimaldi Jej Najjaśniejsza Wysokość Grandeza w Acri i na Servalle, Hrabina Monako, Pani Monaco-Ville, La Condamine, Jardin exotique, Fontvieille, Moneghetti, Ravin de Sainte-Dévote, Monte Carlo, Larvotto, La Rousse
Awatar użytkownika
F. hr. Vazquez de Saavedra Stempel
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Post autor: F. hr. Vazquez de Saavedra »

Dziękuję Hrabino @Adelaide von Hohenburg za informacje.

Natomiast mimo wszystko chciałbym zmobilizować @Norbert de Catalan do zamieszczenia swojego opracowania, bo na pewno posiada bardziej szczegółowe mapy Hrabstwa Acri. Przychylam się oczywiście do tego, że Hrabstwo Acri powinno działać jako część składowa Korony Królestwa Skarlandu zamiast oddzielnego Kraju Koronnego. Będę stał jednak na stanowisku, że może warto przyznać Hrabstwu Acri autonomię, co może pozwolić na uatrakcyjnienie naszej mikronacji. Mam zresztą na to kilka pomysłów, ale o nich będziemy już rozmawiać na posiedzeniach Rady Generalitatu.
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hrabstwo Acri”