Powrót którego nie będzie

Jesteś nowym mieszkańcem Królestwa Skarlandu? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na początek.
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna Stempel

Medale Pamiatkowe

Re: Powrót którego nie będzie

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Norbert de Catalan pisze: 08 sie 2024, 22:48 To jest bardzo poważne oskarżenie, jeżeli dysponujesz dowodami to je przedstaw publicznie lub prześlij mi w wiadomości prywatnej.
Tutaj akurat racja po stonie Pana Bruno. Friedrich von Baden nie kryje swojej przeszłości i sam wielokrotnie się do niej przyznał.
Su Alteza Real la Princesa de Urbino
Grande de Scarlaña
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Adelaide von Hohenburg pisze: 09 sie 2024, 7:53 Tutaj akurat racja po stonie Pana Bruno. Friedrich von Baden nie kryje swojej przeszłości i sam wielokrotnie się do niej przyznał.
Cóż nie śledzę działalności Badena w Niemczech czy RON...
@Friedrich von Baden rozumiem, że nie czujesz się w obowiązku przyznać się i przeprosić za swoją działalność klonerską tu w Skarlandzie? Nie będę Cię sądził za klony, ale na pewno nie zezwolę na jaką kolwiek szerszą twą działalność w Skarlandzie
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel

Medale Pamiatkowe

Państwa

Post autor: Fryderyk Orański »

Adelaide von Hohenburg pisze: 09 sie 2024, 7:53
Norbert de Catalan pisze: 08 sie 2024, 22:48 To jest bardzo poważne oskarżenie, jeżeli dysponujesz dowodami to je przedstaw publicznie lub prześlij mi w wiadomości prywatnej.
Tutaj akurat racja po stonie Pana Bruno. Friedrich von Baden nie kryje swojej przeszłości i sam wielokrotnie się do niej przyznał.
Przecież nie powiedzenie że się wcześniej miało jakąś inną tożsamość, że się już było w mikronacjach itd. w w moim przypadku byłoby piętnowane i byłbym za to atakowany i byłoby to postrzegane źle. Zatem nie rozumiem takich ataków, że powiedziałem prawdę.
Norbert de Catalan pisze: 09 sie 2024, 10:07
Adelaide von Hohenburg pisze: 09 sie 2024, 7:53 Tutaj akurat racja po stonie Pana Bruno. Friedrich von Baden nie kryje swojej przeszłości i sam wielokrotnie się do niej przyznał.
Cóż nie śledzę działalności Badena w Niemczech czy RON...
@Friedrich von Baden rozumiem, że nie czujesz się w obowiązku przyznać się i przeprosić za swoją działalność klonerską tu w Skarlandzie? Nie będę Cię sądził za klony, ale na pewno nie zezwolę na jaką kolwiek szerszą twą działalność w Skarlandzie
WKM Pragnę przede wszystkim wyrazić swoje pełne zrozumienie dla obaw, jakie mogą wynikać z mojej przeszłości. Choć początkowo nie chciałem za bardzo przyznawać się do tego i chciałem totalnie startować z białą kartką, to po pierwsze to nie było fair względem innych, po drugie to tez nie wyszło i dlatego potwierdziłem informacje i wiadomości o których plotkowano i później nie kryłem się z tym, że w przeszłości popełniłem błędy, w tym również związane z klonowaniem, a dokładniej z pomocą mojemu bratu w zrobieniu klonów, czyli kryciem go, współpracą itd., które miało miejsce także na terenie Skarlandu. Były to działania nieprzemyślane, za które szczerze żałuję. Z czasem zrozumiałem, że wierność zasadom, uczciwość i transparentność są fundamentami, na których należy budować swoją działalność w mikroświecie a także ze są właściwsze, lepsze i pożądane.

Z tego miejsca chciałbym ponownie przyznać się do błędów, jakie miały miejsce, oraz wyrazić swoje najgłębsze przeprosiny wobec całej społeczności Skarlandu i Waszej Królewskiej Mości. Przyznaję, że w pełni rozumiem, dlaczego decyzja o ograniczeniu mojej działalności na terenie Królestwa jest brana pod uwagę.

Mimo to pragnę zapewnić, że zmieniłem swoje podejście i od dłuższego czasu staram się działać zgodnie z przyjętymi normami i wartościami, zarówno w RON, jak i w Niemczech, czy Skarlandzie czy każdym innym państwie w mikroświecie. Moje działania mają na celu naprawienie przeszłych błędów oraz wnoszenie pozytywnego wkładu w życie naszych społeczności.

Dodam także, że nie mam zamiarów w żadnym przejmowaniu państw, dominacji kontynentu, tworzeniu klonów jak mój brat, zdobywaniu obywatelstw państw Vaarlandu i zdobywaniu władzy. Jestem zwykłym obywatelem Cesarstwa Niemieckiego, występuje tutaj i w innych państwach Vaarlandu jako gość zagraniczny, pełnię rolę dyplomaty, czasem posłańca jakiś wiadomości. Nie mam na celu i w moich zamiarach niczego złego, nie chcę szkodzić RON, Skarlandowi, ani żadnemu innemu państwu. Chcę po prostu móc działać, móc odkupić moje winy, moje głupie decyzje, chcę naprawić to co zniszczyłem, chcę naprawić relacje z ludźmi. Wiem, że odbudowywanie zaufania będzie trudne, wiem, że nie wszyscy mi jeszcze wierzą, nie wszyscy chcą przejść do normalnego koegzystowania, rozumiem to, choć chciałbym aby to się zmieniło aby można było dalej budować polski mikroświat, aby współpracować, wspólnie tworzyć jakieś narracje, mieć wspólne akcje.
Wiem, że dobre czynie nie przysłaniają tych złych, ale także w drugą stronę te złe nie przesłaniają tych dobrych. Dlatego proszę o wybaczenie, zrozumienie.

Jeżeli jednak Wasza Królewska Mość uzna, że moja obecność w Skarlandzie nie jest pożądana, zaakceptuję tę decyzję z pełnym szacunkiem. Mam nadzieję, że moje przyszłe działania będą mogły dowieść mojej szczerej chęci zmiany i przyczynią się do odbudowy zaufania.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

Obrazek
Awatar użytkownika
F. hr. Vazquez de Saavedra Stempel
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Post autor: F. hr. Vazquez de Saavedra »

Widzę, że ominęła mnie bardzo interesująca dyskusja :)
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: 09 sie 2024, 21:00 Widzę, że ominęła mnie bardzo interesująca dyskusja :)
No Krzychu uchowałeś obywatelstwo. Jednym zdaniem. Serio? Mogłeś się bardziej wysilić :lol:
Friedrich von Baden pisze: 09 sie 2024, 14:39 Jeżeli jednak Wasza Królewska Mość uzna, że moja obecność w Skarlandzie nie jest pożądana, zaakceptuję tę decyzję z pełnym szacunkiem. Mam nadzieję, że moje przyszłe działania będą mogły dowieść mojej szczerej chęci zmiany i przyczynią się do odbudowy zaufania.
Cały dzień zastanawiam się co z Tobą począć. Z jednej strony przyznałeś się, a więc powinieneś zostać wywalony ze Skarlandu na zbity pysk, z drugiej strony może faktycznie zasługujesz na drugą szansę. Raczej pozostawię twój los w rękach Rady Generalitatu bo ja mogę być a raczej na pewno będę nieobiektywny w twojej sprawie.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Granica Państwa ::Śmiało Przekraczaj::”