Witajcie

Jesteś nowym mieszkańcem Królestwa Skarlandu? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na początek.
Awatar użytkownika
James Jeb Stuart

Re: Witajcie

Post autor: James Jeb Stuart »

W takim razie z pokorą będę czekał na decyzję Króla
James Jeb Stuart
generał brygady CSA
Obrazek https://www.youtube.com/watch?v=5OKdbc0DYpM
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán

Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

James Jeb Stuart pisze: 22 mar 2021, 20:13 Szczerze mówiąc myślałem że dostanę podstronę taką jak Królestwo Francji, tam bym to wszystko instalował.
Oczywiście pod pełna kontrolą i pomocą Szanownych Państwa
Taki poddział jest zarezerwowany jedynie dla Krajów Koronnych Królestwa Skarlandu, jeżeli chce Pan realizować narrację wojny secesyjnej to może lepiej dział związany z kulturą lub działalność w Królewskiej Akademii? Kolejny Kraj Koronny jest nam niepotrzebny tym bardziej, że niema jak go umieścić w przestrzeni mikronacyjnej.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
José Guillermo Potocki Stempel

Odznaczenia

Post autor: José Guillermo Potocki »

Można ewentualnie utworzyć dział: Państwa Gościnne.
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Były Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Były Gubernator Korony Królestwa Francji
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
James Jeb Stuart

Wasza Królewska Mość
To może można utworzyć kolonie w Ameryce w której trwa walka.
James Jeb Stuart
generał brygady CSA
Awatar użytkownika

Odznaczenia

Mieliśmy "kolonie", jednak ze względu na odległość i brak zainteresowania ją porzuciliśmy, tak więc nie wiem, czy jest sens.
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán

Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Józef Wilhelm Potocki pisze: 23 mar 2021, 12:59 Można ewentualnie utworzyć dział: Państwa Gościnne.
W obecnym porządku prawnym to raczej niemożliwe - wymaga zgody Kortezów i traktatu a Konfederackie Stany nie istnieją
James Jeb Stuart pisze: 23 mar 2021, 12:59 Wasza Królewska Mość
To może można utworzyć kolonie w Ameryce w której trwa walka.
Ameryka w przestrzeni polskich mikronacji nie istnieje, oczywiście zawsze można ją gdzieś dorysować, stworzyć narrację ale co jeśli się Panu znudzi? Wtedy zostajemy z pustymi pikselami...
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Odznaczenia

Norbert de Catalan pisze: 23 mar 2021, 13:40 W obecnym porządku prawnym to raczej niemożliwe - wymaga zgody Kortezów i traktatu a Konfederackie Stany nie istnieją
To fakt - racja.
Norbert de Catalan pisze: 23 mar 2021, 13:40 Ameryka w przestrzeni polskich mikronacji nie istnieje, oczywiście zawsze można ją gdzieś dorysować, stworzyć narrację ale co jeśli się Panu znudzi? Wtedy zostajemy z pustymi pikselami...
Prawdopodobnie tak, dlatego chyba najlepszym rozwiązaniem, jest utworzenie działu historycznego na Akademii i wątku na Rynku.

PS. Co do forum i strony głównej, to mam kilka propozycji zmian i aktualizacji. Jeśli król wyrazi zgodę, to razem z bratem weźmiemy się za pracę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
James Jeb Stuart

Wasza Królewska Mość
Mam nadzieję, że SCA nie znudzi mi się szybko
Przyjmując, że jednak odejdę, to można to ubrać w historię, że kolonia się zbuntowała i ogłosiła niepodległość. Na pewno są państwa które kiedyś istniały, a teraz nie. Królestwo nic nie traci zyskuje mieszkańca. Można zrobić próbę np trzy czy sześć miesięcy
James Jeb Stuart
generał brygady CSA
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

W pełni rozumiem pana zainteresowania i chęć działania w ich obrębie. Proszę jednak wziąć pod uwagę że Skarland został osadzony w czasach pierwszej połowy XX wieku (1920). Natomiast czas w którym jest osadzony kraj który chce pan stworzyć to lata 1861–1865, a ich miejscem jest kontynent amerykański do którego Skarland nie nawiązuje w najmniejszym stopniu. Trudno też uznać Stany Skonfederowane za państwo wirtualne bo faktycznie takiego nie ma. Propozycja utworzenia na Akademii działu w którym będzie pan mógł opisać wydarzenia wojny secesyjnej jest w moim przekonaniu naprawdę dobrym rozwiązaniem. Nie chcę pana zniechęcać, ale utworzenie na forum państwa które nie ma ani historycznego, ani kulturowego powiązania z Królestwem Skarlandu jest niczym tworzenie powieści o rycerzach przeniesionych w czasy współczesne i obarczone dużym ryzykiem, że autor nie ukończy jej pisania zniechęcony brakiem czytelników.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek
Awatar użytkownika
James Jeb Stuart

Wasza Wysokość
Rozumiem. Nie mam pretensji, ani żalu.
Nie chcę Państwu psuć zabawy.
Czy ktoś mógłby mi choć dać wskazówki, jak stworzyć takie forum.
albo czy inne Państwo nie zgodziło się mnie przyjąć wraz z bagażem Wojny Secesyjnej
Jak mi się uda serdecznie wszystkich zapraszam.
James Jeb Stuart
generał brygady CSA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Granica Państwa ::Śmiało Przekraczaj::”