Guten Tag !
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Re: Guten Tag !
Drugie ostrzeżenie. Nic się Pan nie nauczył.
Powód ostrzeżenia: pisanie postów jeden pod drugim
Powód ostrzeżenia: pisanie postów jeden pod drugim
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
hah. XD 
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Ja nie widzę w tym nic śmiesznego... no może tak trochę...
Niemcy powinni mu zakazać jakich kolwiek wizyt zagranicznych
-
-
Odznaczenia
Wiemy. Józef za niedługo napisze do nich w tej sprawie.Norbert de Catalan pisze: ↑04 cze 2021, 20:04Ja nie widzę w tym nic śmiesznego... no może tak trochę...
Niemcy powinni mu zakazać jakich kolwiek wizyt zagranicznych
Trochę ich rozumiem, bo jednak on dostarcza im postów rozrywki i tematów. Jednak na arenie między narodowej szczególnie na Estelli/Vaarlandzie to nie przysporzy im dobrej opini. Przy okazji za chwilę napisze PW, dlatego proszę JKM @Norbert de Catalan o zobaczenie i odpowiedź.
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Jestem bardzo spokojny, nikt bez mojej zgody do mojego rodu nie wejdzie.Karl F. von Hohenzollern - Kartoliński pisze: ↑04 cze 2021, 18:45 Spokojnie też nie dołączę do waszego rodu.
Potoccy i ród panującyJózef Wilhelm Potocki pisze: ↑04 cze 2021, 17:16 Pan Piechota zbiera sobie nazwiska rodów panujących.
-
-
Odznaczenia
Można by mówić o chwilowym panowaniu w RON, ale przecież, przez adopcję powstała niejako kolejna odnoga czyli: Potocki Catalan.
Tak jak jest Petrowicz Catalan.
Tak jak jest Petrowicz Catalan.
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Może i być nowa linia boczna ale oficjalnie powinna powstaćMiguel de Catalan pisze: ↑12 cze 2021, 14:29 Można by mówić o chwilowym panowaniu w RON, ale przecież, przez adopcję powstała niejako kolejna odnoga czyli: Potocki Catalan.
Tak jak jest Petrowicz Catalan.![]()
Po za tym nowa linia boczna mojego rodu nie jest tą panującą
- Bruno Petrowicz Catalan • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Jednak istnieje mała różnica między Petrowiczami a Potockimi. Gdy Wasza Wysokość został usynowiony przez króla Norberta I i z jego rak otrzymał tytuł książęcy, reszta członków rodu Potockich już była obecna w Skarlandzie i RON. Tymczasem mój przodek Gryhory I w chwili usynowienia był królem Agurii, a kolejne pokolenia rodu Petrowiczów Catalanów pojawiały się znacznie później. Zresztą właśnie z tego powodu, że jestem już czwartym pokoleniem po Gryhorym, to jestem traktowany jako spokrewniony z Catalanami, a nie członkiem rodu królewskiego. Wiec nie ma co porównywać, tym bardziej że Wasza Wysokość jest następca tronu, a Potoccy aspirują do godności rodu królewskiego. Tymczasem Petrowicze Catalanowie są rodem królewskim od pokoleń.Miguel de Catalan pisze: ↑12 cze 2021, 14:29 Można by mówić o chwilowym panowaniu w RON, ale przecież, przez adopcję powstała niejako kolejna odnoga czyli: Potocki Catalan.
Bruno Petrowicz Catalan
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
No w sumie racja... że tego wcześniej nie zauważyłem XD
Czyli z grubsza wygląda to tak: Miguel i jego potomkowie mogą tworzyć linię boczną Potocki de Catalan ale pozostali Potoccy już nie.
Czyli z grubsza wygląda to tak: Miguel i jego potomkowie mogą tworzyć linię boczną Potocki de Catalan ale pozostali Potoccy już nie.
-
-
Odznaczenia
No racja.Norbert de Catalan pisze: ↑12 cze 2021, 16:07Może i być nowa linia boczna ale oficjalnie powinna powstaćMiguel de Catalan pisze: ↑12 cze 2021, 14:29 Można by mówić o chwilowym panowaniu w RON, ale przecież, przez adopcję powstała niejako kolejna odnoga czyli: Potocki Catalan.
Po za tym nowa linia boczna mojego rodu nie jest tą panującą![]()
To prawda.Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑12 cze 2021, 16:20Jednak istnieje mała różnica między Petrowiczami a Potockimi. Gdy Wasza Wysokość został usynowiony przez króla Norberta I i z jego rak otrzymał tytuł książęcy, reszta członków rodu Potockich już była obecna w Skarlandzie i RON. Tymczasem mój przodek Gryhory I w chwili usynowienia był królem Agurii, a kolejne pokolenia rodu Petrowiczów Catalanów pojawiały się znacznie później. Zresztą właśnie z tego powodu, że jestem już czwartym pokoleniem po Gryhorym, to jestem traktowany jako spokrewniony z Catalanami, a nie członkiem rodu królewskiego. Wiec nie ma co porównywać, tym bardziej że Wasza Wysokość jest następca tronu, a Potoccy aspirują do godności rodu królewskiego. Tymczasem Petrowicze Catalanowie są rodem królewskim od pokoleń.Miguel de Catalan pisze: ↑12 cze 2021, 14:29 Można by mówić o chwilowym panowaniu w RON, ale przecież, przez adopcję powstała niejako kolejna odnoga czyli: Potocki Catalan.