Nadzwyczajne Posiedzenie Kortez Generalnych
- Karsten Cayetana • Stempel
-
Odznaczenia
Re: Nadzwyczajne Posiedzenie Kortez Generalnych
Tym bardziej motywuje mnie to do powrotu 
Karsten Cayetana,
Kiedyś:
Prezydent Kortezów Generalnych.
Hildago Królestwa Skarlandu.
Trener Scarlañia Valencia.
Selekcjoner Reprezentacji Skarlandu.
Ambasador w Królestwie Santery i Królestwie Turetii.

Kiedyś:

- Bruno Petrowicz Catalan • Stempel
-
Ordery i Medale Cywilne Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Zatem czekamy na rozpoczęcie obrad. 
Bruno Petrowicz Catalan
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán
Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Ciekawe czy się doczekamy...
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Chwała Panu Hrabiemu za podjęta inicjatywę, tylko czas leci i minęło już 5 dni. Mamy 12 kwietnia, a szanowny pan zniknął.F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: ↑07 kwie 2022, 19:29 Wasza Wysokość! Dziękuję za zaufanie. Proponuję wstrzymać się z decyzjami oraz kolejnymi krokami do jutra, do godz. 20:00, aby dać szansę pozostałym mieszkańcom i obywatelom na udział w dyskusji.
Wasza Królewska Mość mam obawę że pan hrabia wyczerpał limit czasu dla Królestwa Skarlandu i pojawi się za kilka miesięcy jak jest już w tradycji. Sytuacja jaka jest wszyscy widzą, stąd konieczność podjęcia szybkich i zdecydowanych kroków. Dlatego jeśli Wasza Królewska Mość pozwoli poprowadzę te obrady wedle porządku obrad zaproponowanego przez pana hrabiego.
1. Ustrój państwa - dostosowanie do aktualnie panującej sytuacji.
2. Przegląd aktów prawnych.
3. Podział administracyjny, terytorialny.
4. Weryfikacja Obywateli oraz Mieszkańców.
5. Weryfikacja Instytucji, Organizacji, Przedsiębiorstw.
6. Weryfikacja Traktatów Międzynarodowych.
7. Kierunki rozwoju polityki społecznej (obywatelskiej, naukowej kulturowej, sportowej), wewnętrznej (administracyjnej, obronnej, finansowej i gospodarczej) oraz zagranicznej.
Bruno Petrowicz Catalan
- Karsten Cayetana • Stempel
-
Odznaczenia
Chwała JE Petrowiczowi za przejęcie inicjatywy.
Odnośnie 1 punktu to chciałbym jedynie zaznaczyć, że ustrój powinien być dostosowany do mniejszej aktywności niż kilka miesięcy temu.
Odnośnie 1 punktu to chciałbym jedynie zaznaczyć, że ustrój powinien być dostosowany do mniejszej aktywności niż kilka miesięcy temu.
Karsten Cayetana,
Kiedyś:

Kiedyś:

-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Oczywiście pozwalam na przejęcie obradBruno Petrowicz Catalan pisze: ↑12 kwie 2022, 7:30Chwała Panu Hrabiemu za podjęta inicjatywę, tylko czas leci i minęło już 5 dni. Mamy 12 kwietnia, a szanowny pan zniknął.F. hr. Vazquez de Saavedra pisze: ↑07 kwie 2022, 19:29 Wasza Wysokość! Dziękuję za zaufanie. Proponuję wstrzymać się z decyzjami oraz kolejnymi krokami do jutra, do godz. 20:00, aby dać szansę pozostałym mieszkańcom i obywatelom na udział w dyskusji.
Wasza Królewska Mość mam obawę że pan hrabia wyczerpał limit czasu dla Królestwa Skarlandu i pojawi się za kilka miesięcy jak jest już w tradycji. Sytuacja jaka jest wszyscy widzą, stąd konieczność podjęcia szybkich i zdecydowanych kroków. Dlatego jeśli Wasza Królewska Mość pozwoli poprowadzę te obrady wedle porządku obrad zaproponowanego przez pana hrabiego.
1. Ustrój państwa - dostosowanie do aktualnie panującej sytuacji.
2. Przegląd aktów prawnych.
3. Podział administracyjny, terytorialny.
4. Weryfikacja Obywateli oraz Mieszkańców.
5. Weryfikacja Instytucji, Organizacji, Przedsiębiorstw.
6. Weryfikacja Traktatów Międzynarodowych.
7. Kierunki rozwoju polityki społecznej (obywatelskiej, naukowej kulturowej, sportowej), wewnętrznej (administracyjnej, obronnej, finansowej i gospodarczej) oraz zagranicznej.
- F. hr. Vazquez de Saavedra • Stempel
- Kontakt:
-
Medale Pamiatkowe
Drodzy Skarlandczycy!
Przepraszam, od piątku do dzisiaj nie miałem laptopa i niestety też sprawy zawodowe mi się skomplikowały. Jestem do dyspozycji.
Oczywiście, nie mam nic przeciwko, by Bruno przewodził obradom.
Zaczynajmy!
Przepraszam, od piątku do dzisiaj nie miałem laptopa i niestety też sprawy zawodowe mi się skomplikowały. Jestem do dyspozycji.
Oczywiście, nie mam nic przeciwko, by Bruno przewodził obradom.
Zaczynajmy!
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)

1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)

-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Więc zaczynajmy.
Cieszę się co pan hrabia się odnalazł. Tak naprawdę nie ma jeszcze z nami hrabiny Adelaidy de Sousa de la Acri, ale miejmy nadzieje że dołączy do obrad. Zostało nas mało, bardzo mało, raptem 5 osób więc potrzebna jest pełna mobilizacja. Nie ma co kryć ostatnie wydarzenia rzuciły Królestwem Skarlandu mocno o ścianę. Jednak jak sądzę to nie był nokaut a jedynie chwilowe zamroczenie. Czas działać.
Otwieram debatę nad pierwszym punktem obrad. Czyli dostosowaniem ustroju państwa do aktualnie panującej sytuacji i naszych możliwości. Proszę Jego Królewską Mość o przedstawienie jak widzi te kwestię. Proszę też Panów o przedstawienie swoich propozycji.
Otwieram debatę nad pierwszym punktem obrad. Czyli dostosowaniem ustroju państwa do aktualnie panującej sytuacji i naszych możliwości. Proszę Jego Królewską Mość o przedstawienie jak widzi te kwestię. Proszę też Panów o przedstawienie swoich propozycji.
Bruno Petrowicz Catalan
- Adelajda Radziwiłłówna • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Stawiam na obrady.
Również ze swojej strony mogę zasugerować, że powinniśmy małymi kroczkami znosić dominat. Wrócili mniej aktywni w ostatnim okresie mieszkańcy, ale to nie wystarczy. Dobre imię Skarlandu zostało zbrukane po ostatnich wydarzeniach. Jednak już trzeba powoli ogarniać sprawy, bo skłaniamy się ku upadkowi. Szkoda by było zaprzepaścić państwo z tak długą historią.
Również ze swojej strony mogę zasugerować, że powinniśmy małymi kroczkami znosić dominat. Wrócili mniej aktywni w ostatnim okresie mieszkańcy, ale to nie wystarczy. Dobre imię Skarlandu zostało zbrukane po ostatnich wydarzeniach. Jednak już trzeba powoli ogarniać sprawy, bo skłaniamy się ku upadkowi. Szkoda by było zaprzepaścić państwo z tak długą historią.
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
W kwestiach ustrojowych to na pewno wyeliminował bym dwie poprawki do Konstytucji i na podstawie oryginału stworzył bym jedną a spójną poprawkę. Mianowicie:Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑12 kwie 2022, 15:41 Proszę Jego Królewską Mość o przedstawienie jak widzi te kwestię.
1. Formalne rozwiązanie federacji i pozostawienie 3 Krajów Korony Królestwa Skarlandu czyli Korony Zjednoczonego Królestwa Skarlandu i Francji, Korony Królestwa Agurii i Korony Wschodniego Królestwa Estelli.
2. Włączenie Generalitatu do Dworu Królewskiego co automatycznie uczyni mnie szefem rządu. Sekretarzy/Ministrów Generalitatu wybierały by Kortezy.
3. Kortezy Generalne jako parlament na dotychczasowych zasadach czyli każdy obywatel jest równocześnie Deputowanym Kortez. Zmianę jaką bym wprowadził to wybór Przewodniczącego/Prezydenta Kortez Generalnych w wyborach powszechnych jeżeli będzie więcej niż jeden kandydat w przypadku braku kandydatur rola ta przypadnie Królowi w przypadku tylko jednego kandydata powołanie nastąpi w drodze dekretu/postanowienia.
4. Jeżeli Kortezy nie będą w stanie działać to znaczy nie zbiorą się lub nie będą w stanie działać z uwagi na brak aktywnych obywateli, brak Przewodniczącego to decyzję podejmuje Król lub jeżeli obywatele są w stanie się zebrać i podejmować decyzję tylko Przewodniczącego brak wtedy posiedzenie zwołuje Król.
Na tą chwilę to tyle z moich propozycji