Światowy Związek Filatelistyczny - Koło w Walencji
Moderator: Norbert de Catalan
- Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz • Stempel
-
Odznaczenia
Re: Światowy Związek Filatelistyczny - Koło w Walencji
Sądzę, że można by zaznaczyć to przy głosowaniu, że to głos oficjalny.
Wprawdzie, książę/król Bruno jeszcze nie głosował.
Ale Pan, panie Józefie, jest przedstawicielem Rzplitej i już zagłosował, więc pewnie zostanie to uznane za głos oficjalny Rzplitej, jak sądzę.
Wprawdzie, książę/król Bruno jeszcze nie głosował.
Ale Pan, panie Józefie, jest przedstawicielem Rzplitej i już zagłosował, więc pewnie zostanie to uznane za głos oficjalny Rzplitej, jak sądzę.
(-) Michael Franciscus Lubomirski-Lisewicz
Porucznik wojsk litewskich
Minister Księstwa Urbino
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Księstwie Sarmacji
Minister Księstwa Urbino
- José Guillermo Potocki • Stempel
-
Odznaczenia
Wasza Wysokość,
Szanowni Państwo,
Wczoraj na forum Leocji oraz na discordzie UNP padły oskarżenia w stronę Skarlandu, RON, Rotrii i Bizancjum. Obywatele, jak i urzędnicy nazwali państwa klonerskimi i że tworzy je jedna ta sama grupa osób. Zarzucono również, ze Jego Królewska Mość jest klonem (nie tylko JKM) i że aktualny Skarland to nie ten sam co kiedyś. Obrażono też kilkukrotnie mnie, JE Bruna i JKW Miguela. Śmieszne jest to, że to właśnie te osoby mówią o tolerancji, szacunku i zarzuciły Czcigodnemu Panowi Michałowi F. Lubomirskiemu-Lisewiczowi, że bez DOWODÓW napisał, że słyszał, że Król Dreamlandu może być klonem. Równocześnie to samo środowisko bezpodstawnie i bez dowodów oskarżyło dość sporą społeczność o kloning. Myślę, że powinniśmy przemyśleć pozostanie w ŚZF, ISM i innych leockich systemów,
Szanowni Państwo,
Wczoraj na forum Leocji oraz na discordzie UNP padły oskarżenia w stronę Skarlandu, RON, Rotrii i Bizancjum. Obywatele, jak i urzędnicy nazwali państwa klonerskimi i że tworzy je jedna ta sama grupa osób. Zarzucono również, ze Jego Królewska Mość jest klonem (nie tylko JKM) i że aktualny Skarland to nie ten sam co kiedyś. Obrażono też kilkukrotnie mnie, JE Bruna i JKW Miguela. Śmieszne jest to, że to właśnie te osoby mówią o tolerancji, szacunku i zarzuciły Czcigodnemu Panowi Michałowi F. Lubomirskiemu-Lisewiczowi, że bez DOWODÓW napisał, że słyszał, że Król Dreamlandu może być klonem. Równocześnie to samo środowisko bezpodstawnie i bez dowodów oskarżyło dość sporą społeczność o kloning. Myślę, że powinniśmy przemyśleć pozostanie w ŚZF, ISM i innych leockich systemów,
- Bruno Petrowicz Catalan • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Proszę jednak zauważyć, że nie robią to ludzie z Palatynatu Leocji, a z Dreamlandu i UNP. Dreamland nie od dziś uważa się za super państwo, którym już dawna nie jest, a które ma prawo do dyktowania innym własnej, jedynie słusznej wizji świata wirtualnego. Gdzie mogą promocją wzorce antykulturowe i antyspołeczne jakie preferują u siebie. Nie liczą się z żadnym krajem który jest po za orbitą ich wpływów. Dzielenie krajów na te lepsze i gorsze jest normą, która została opracowana właśnie tam. Polowanie na rzekome klony i oskarżenia o kloning też wyszły stamtąd i są typowym zagraniem względem ludzi, którzy krytykują tego typu działania. Trochę już przeżyłem i jestem już za stary by się przejmować hejtem jaki się wylewa na ludzi i państwa mające odmienne zdanie i poglądy od "elit" tego kraju. Do Dreamlandu nie zaglądam, ale czasem Dreamland puka do innych drzwi gdzie akurat jestem. Wszystko w rękach gospodarza, a jeśli atmosfera robi się zbyt duszna, proponuję grzecznie się ewakuować. Myślę, że tylko taka opcja pozostaje.
Bruno Petrowicz Catalan
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Czyli fajniej było jak się tłukłem o wpływy krewnymi? Miguel może dla rozluźnienia atmosfery jakąś wojenkę domową rozkręcimy?Józef Wilhelm Potocki pisze: ↑03 mar 2021, 13:29 Wasza Wysokość,
Szanowni Państwo,
Zarzutów klonerskich pod naszym adresem nie będę komentował - szkoda klawiatury...
Co do wystąpienia z leockich systemów to nie postępujmy pochopnie, społeczność mikronacyjna jest dość spora i zawsze znajdzie się jakaś pojedyncza czarna owca, która będzie chciała popsuć innym zabawę (w przypadku Dreamlandu trafiło się całe stado). Tak więc proszę bez pochopnych decyzji.
- Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz • Stempel
-
Odznaczenia
Polecam zapoznać się z wypowiedzią Prezydenta Suderlandu, bp Stanisława Dmowskiego: http://www.rzeczpospolitaobojganarodow. ... 590#p56590
(-) Michael Franciscus Lubomirski-Lisewicz
Minister Księstwa Urbino
Minister Księstwa Urbino
- José Guillermo Potocki • Stempel
-
Odznaczenia
Jak najbardziej. Współpraca z innymi krajami jest korzystna, szczególnie w tym momencie, kiedy odbudowujemy Skarland (nowi obywatele, napływ gości i turystów) jest ważna i pomocna. Mam kilka pomysłów na zmiany, mające upiększyć i polepszyć nasze forum. Postaram się je niedługo je przestawićNorbert de Catalan pisze: ↑03 mar 2021, 15:37 Co do wystąpienia z leockich systemów to nie postępujmy pochopnie, społeczność mikronacyjna jest dość spora i zawsze znajdzie się jakaś pojedyncza czarna owca, która będzie chciała popsuć innym zabawę (w przypadku Dreamlandu trafiło się całe stado). Tak więc proszę bez pochopnych decyzji.
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
No i generalnie trzeba się z tą wypowiedzią zgodzić. Dreamland stwierdził, że zrobi coś kontrowersyjnego i zobaczy co się stanie. W tak prowokujących sytuacjach trzeba się czasami powstrzymać od reakcji. W emocjach człowiek robi różne dziwne, czasem głupie rzeczy np. oskarża Króla o zamiatanie sprawy pod dywan... nie żebym czuł się urażony ale po złośliwości wytknę to stwierdzenieMichał Franciszek Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑03 mar 2021, 16:24 Polecam zapoznać się z wypowiedzią Prezydenta Suderlandu, bp Stanisława Dmowskiego: http://www.rzeczpospolitaobojganarodow. ... 590#p56590
Czasem najlepszą reakcją jest brak reakcji
- Bruno Petrowicz Catalan • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Wasza Królewska Mość, być może tak właśnie jest, ale nie w tym konkretnym przypadku. Uważam, że reakcja była potrzebna i nie żałuję że wyraziłem swoją opinię. Milczenie na takie prowokacje jak ten znaczek w mojej ocenie jest przyzwoleniem na kolejne. Przyznaje emocje są złym doradcą i wzburzony człowiek mówi coś, co w normalnej sytuacji by nie powiedział. Jednak, gdy zamiast wsparcia którego oczekuje spotyka się z obojętnością tak wielu ludzi, trudno zachować stoicki spokój. Na obecnym etapie uważam, że dalsze dyskusje należy zamknąć, a kolejne prowokacyjne wypowiedzi faktycznie ignorować, by nie dawać paliwa do podgrzewania atmosfery przez ludzi którzy wyraźnie czerpią z tego satysfakcję.
Bruno Petrowicz Catalan
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Skoro tak uważasz to Ja to szanuję, ponad to do wyrażenia swojej opinii miałeś pełne prawo i w przeciwieństwie do pewnego państwa - nie będę wymieniał jego nazwy (chodzi o Dreamland), tutaj się szanuje zdanie każdego obywatela.Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑03 mar 2021, 20:18 Uważam, że reakcja była potrzebna i nie żałuję że wyraziłem swoją opinię.
Trzeba mieć na uwadze, że nie każdy musi mieć takie same odczucia względem czyjejś "wizji artystycznej", każdy reaguje w sposób uznawany przez siebie za odpowiedni. Jak by nie patrzeć brak reakcji to też reakcjaBruno Petrowicz Catalan pisze: ↑03 mar 2021, 20:18 Jednak, gdy zamiast wsparcia którego oczekuje spotyka się z obojętnością tak wielu ludzi, trudno zachować stoicki spokój. Na obecnym etapie uważam, że dalsze dyskusje należy zamknąć, a kolejne prowokacyjne wypowiedzi faktycznie ignorować, by nie dawać paliwa do podgrzewania atmosfery przez ludzi którzy wyraźnie czerpią z tego satysfakcję.
Co do dalszego tematu to zgadzam się, że dyskusję trzeba zamknąć. Dlatego jutro wątek zostanie podzielony i część związana z dreamlandzkim znaczkiem zostanie przeniesiona na plac główny.
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
Norbert de Catalan pisze: ↑03 mar 2021, 15:37
Czyli fajniej było jak się tłukłem o wpływy krewnymi? Miguel może dla rozluźnienia atmosfery jakąś wojenkę domową rozkręcimy?![]()
Fajne stwierdzenieNorbert de Catalan pisze: ↑03 mar 2021, 15:37 Zarzutów klonerskich pod naszym adresem nie będę komentował - szkoda klawiatury...
Nie występujmy. Przynajmniej na razie.Norbert de Catalan pisze: ↑03 mar 2021, 15:37 Co do wystąpienia z leockich systemów to nie postępujmy pochopnie, społeczność mikronacyjna jest dość spora i zawsze znajdzie się jakaś pojedyncza czarna owca, która będzie chciała popsuć innym zabawę (w przypadku Dreamlandu trafiło się całe stado). Tak więc proszę bez pochopnych decyzji.