Światowy Związek Filatelistyczny - Koło w Walencji

Region Metropolitalny

Moderator: Norbert de Catalan

Awatar użytkownika
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Stempel

Odznaczenia

Re: Światowy Związek Filatelistyczny - Koło w Walencji

Post autor: Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz »

Sądzę, że można by zaznaczyć to przy głosowaniu, że to głos oficjalny.

Wprawdzie, książę/król Bruno jeszcze nie głosował.

Ale Pan, panie Józefie, jest przedstawicielem Rzplitej i już zagłosował, więc pewnie zostanie to uznane za głos oficjalny Rzplitej, jak sądzę.
(-) Michael Franciscus Lubomirski-Lisewicz

Porucznik wojsk litewskich
Minister Księstwa Urbino
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Księstwie Sarmacji
Awatar użytkownika
José Guillermo Potocki Stempel

Odznaczenia

Post autor: José Guillermo Potocki »

Wasza Wysokość,
Szanowni Państwo,

Wczoraj na forum Leocji oraz na discordzie UNP padły oskarżenia w stronę Skarlandu, RON, Rotrii i Bizancjum. Obywatele, jak i urzędnicy nazwali państwa klonerskimi i że tworzy je jedna ta sama grupa osób. Zarzucono również, ze Jego Królewska Mość jest klonem (nie tylko JKM) i że aktualny Skarland to nie ten sam co kiedyś. Obrażono też kilkukrotnie mnie, JE Bruna i JKW Miguela. Śmieszne jest to, że to właśnie te osoby mówią o tolerancji, szacunku i zarzuciły Czcigodnemu Panowi Michałowi F. Lubomirskiemu-Lisewiczowi, że bez DOWODÓW napisał, że słyszał, że Król Dreamlandu może być klonem. Równocześnie to samo środowisko bezpodstawnie i bez dowodów oskarżyło dość sporą społeczność o kloning. Myślę, że powinniśmy przemyśleć pozostanie w ŚZF, ISM i innych leockich systemów,
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Były Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Były Gubernator Korony Królestwa Francji
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Proszę jednak zauważyć, że nie robią to ludzie z Palatynatu Leocji, a z Dreamlandu i UNP. Dreamland nie od dziś uważa się za super państwo, którym już dawna nie jest, a które ma prawo do dyktowania innym własnej, jedynie słusznej wizji świata wirtualnego. Gdzie mogą promocją wzorce antykulturowe i antyspołeczne jakie preferują u siebie. Nie liczą się z żadnym krajem który jest po za orbitą ich wpływów. Dzielenie krajów na te lepsze i gorsze jest normą, która została opracowana właśnie tam. Polowanie na rzekome klony i oskarżenia o kloning też wyszły stamtąd i są typowym zagraniem względem ludzi, którzy krytykują tego typu działania. Trochę już przeżyłem i jestem już za stary by się przejmować hejtem jaki się wylewa na ludzi i państwa mające odmienne zdanie i poglądy od "elit" tego kraju. Do Dreamlandu nie zaglądam, ale czasem Dreamland puka do innych drzwi gdzie akurat jestem. Wszystko w rękach gospodarza, a jeśli atmosfera robi się zbyt duszna, proponuję grzecznie się ewakuować. Myślę, że tylko taka opcja pozostaje.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Józef Wilhelm Potocki pisze: 03 mar 2021, 13:29 Wasza Wysokość,
Szanowni Państwo,

Wczoraj na forum Leocji oraz na discordzie UNP padły oskarżenia w stronę Skarlandu, RON, Rotrii i Bizancjum. Obywatele, jak i urzędnicy nazwali państwa klonerskimi i że tworzy je jedna ta sama grupa osób. Zarzucono również, ze Jego Królewska Mość jest klonem (nie tylko JKM) i że aktualny Skarland to nie ten sam co kiedyś. Obrażono też kilkukrotnie mnie, JE Bruna i JKW Miguela. Śmieszne jest to, że to właśnie te osoby mówią o tolerancji, szacunku i zarzuciły Czcigodnemu Panowi Michałowi F. Lubomirskiemu-Lisewiczowi, że bez DOWODÓW napisał, że słyszał, że Król Dreamlandu może być klonem. Równocześnie to samo środowisko bezpodstawnie i bez dowodów oskarżyło dość sporą społeczność o kloning. Myślę, że powinniśmy przemyśleć pozostanie w ŚZF, ISM i innych leockich systemów,
Czyli fajniej było jak się tłukłem o wpływy krewnymi? Miguel może dla rozluźnienia atmosfery jakąś wojenkę domową rozkręcimy? :lol:

Zarzutów klonerskich pod naszym adresem nie będę komentował - szkoda klawiatury...

Co do wystąpienia z leockich systemów to nie postępujmy pochopnie, społeczność mikronacyjna jest dość spora i zawsze znajdzie się jakaś pojedyncza czarna owca, która będzie chciała popsuć innym zabawę (w przypadku Dreamlandu trafiło się całe stado). Tak więc proszę bez pochopnych decyzji.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Stempel

Odznaczenia

Post autor: Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz »

Polecam zapoznać się z wypowiedzią Prezydenta Suderlandu, bp Stanisława Dmowskiego: http://www.rzeczpospolitaobojganarodow. ... 590#p56590
(-) Michael Franciscus Lubomirski-Lisewicz

Porucznik wojsk litewskich
Minister Księstwa Urbino
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Księstwie Sarmacji
Awatar użytkownika
José Guillermo Potocki Stempel

Odznaczenia

Post autor: José Guillermo Potocki »

Norbert de Catalan pisze: 03 mar 2021, 15:37 Co do wystąpienia z leockich systemów to nie postępujmy pochopnie, społeczność mikronacyjna jest dość spora i zawsze znajdzie się jakaś pojedyncza czarna owca, która będzie chciała popsuć innym zabawę (w przypadku Dreamlandu trafiło się całe stado). Tak więc proszę bez pochopnych decyzji.
Jak najbardziej. Współpraca z innymi krajami jest korzystna, szczególnie w tym momencie, kiedy odbudowujemy Skarland (nowi obywatele, napływ gości i turystów) jest ważna i pomocna. Mam kilka pomysłów na zmiany, mające upiększyć i polepszyć nasze forum. Postaram się je niedługo je przestawić
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Były Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Były Gubernator Korony Królestwa Francji
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz pisze: 03 mar 2021, 16:24 Polecam zapoznać się z wypowiedzią Prezydenta Suderlandu, bp Stanisława Dmowskiego: http://www.rzeczpospolitaobojganarodow. ... 590#p56590
No i generalnie trzeba się z tą wypowiedzią zgodzić. Dreamland stwierdził, że zrobi coś kontrowersyjnego i zobaczy co się stanie. W tak prowokujących sytuacjach trzeba się czasami powstrzymać od reakcji. W emocjach człowiek robi różne dziwne, czasem głupie rzeczy np. oskarża Króla o zamiatanie sprawy pod dywan... nie żebym czuł się urażony ale po złośliwości wytknę to stwierdzenie :D

Czasem najlepszą reakcją jest brak reakcji
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Norbert de Catalan pisze: 03 mar 2021, 17:04 Czasem najlepszą reakcją jest brak reakcji
Wasza Królewska Mość, być może tak właśnie jest, ale nie w tym konkretnym przypadku. Uważam, że reakcja była potrzebna i nie żałuję że wyraziłem swoją opinię. Milczenie na takie prowokacje jak ten znaczek w mojej ocenie jest przyzwoleniem na kolejne. Przyznaje emocje są złym doradcą i wzburzony człowiek mówi coś, co w normalnej sytuacji by nie powiedział. Jednak, gdy zamiast wsparcia którego oczekuje spotyka się z obojętnością tak wielu ludzi, trudno zachować stoicki spokój. Na obecnym etapie uważam, że dalsze dyskusje należy zamknąć, a kolejne prowokacyjne wypowiedzi faktycznie ignorować, by nie dawać paliwa do podgrzewania atmosfery przez ludzi którzy wyraźnie czerpią z tego satysfakcję.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Bruno Petrowicz Catalan pisze: 03 mar 2021, 20:18 Uważam, że reakcja była potrzebna i nie żałuję że wyraziłem swoją opinię.
Skoro tak uważasz to Ja to szanuję, ponad to do wyrażenia swojej opinii miałeś pełne prawo i w przeciwieństwie do pewnego państwa - nie będę wymieniał jego nazwy (chodzi o Dreamland), tutaj się szanuje zdanie każdego obywatela.
Bruno Petrowicz Catalan pisze: 03 mar 2021, 20:18 Jednak, gdy zamiast wsparcia którego oczekuje spotyka się z obojętnością tak wielu ludzi, trudno zachować stoicki spokój. Na obecnym etapie uważam, że dalsze dyskusje należy zamknąć, a kolejne prowokacyjne wypowiedzi faktycznie ignorować, by nie dawać paliwa do podgrzewania atmosfery przez ludzi którzy wyraźnie czerpią z tego satysfakcję.
Trzeba mieć na uwadze, że nie każdy musi mieć takie same odczucia względem czyjejś "wizji artystycznej", każdy reaguje w sposób uznawany przez siebie za odpowiedni. Jak by nie patrzeć brak reakcji to też reakcja ;)
Co do dalszego tematu to zgadzam się, że dyskusję trzeba zamknąć. Dlatego jutro wątek zostanie podzielony i część związana z dreamlandzkim znaczkiem zostanie przeniesiona na plac główny.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Obrazek Obrazek
Miguel de Catalan Stempel

Odznaczenia

Post autor: Miguel de Catalan »

Norbert de Catalan pisze: 03 mar 2021, 15:37
Czyli fajniej było jak się tłukłem o wpływy krewnymi? Miguel może dla rozluźnienia atmosfery jakąś wojenkę domową rozkręcimy? :lol:
:lol:
Norbert de Catalan pisze: 03 mar 2021, 15:37 Zarzutów klonerskich pod naszym adresem nie będę komentował - szkoda klawiatury...
Fajne stwierdzenie
Norbert de Catalan pisze: 03 mar 2021, 15:37 Co do wystąpienia z leockich systemów to nie postępujmy pochopnie, społeczność mikronacyjna jest dość spora i zawsze znajdzie się jakaś pojedyncza czarna owca, która będzie chciała popsuć innym zabawę (w przypadku Dreamlandu trafiło się całe stado). Tak więc proszę bez pochopnych decyzji.
Nie występujmy. Przynajmniej na razie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Korona Królestwa Skarlandu”