Re: Café Galería

Wystawa czasowa kolekcji królewskiej od 21.02.2024 do 31.03.2024
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Norbert de Catalan »

Adelaide von Hohenburg pisze: 19 maja 2024, 10:08 Na szczęście ostatnie imperialistyczne zapędy Medyceuszy przepadły wraz z Rotią. :lol:
I chwała Skarlandzkim Bogom za to :D
Chociaż szkoda Rotrii, pierwszy poważny kraj, z którym nawiązaliśmy relacje dyplomatyczne
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Vilarte »

@F. hr. Vazquez de Saavedra jako że przywołano przykład KH, to jeszcze tytułem kontekstu: w Sarmacji około rok temu, czy rok z przecinkiem, mieliśmy praktycznie zapaść w Starosarmacji, która jest jedną z prowincji, ale także jakby jądrem Sarmacji. Doszło do momentu, w którym debatowano nad tym, czy by nie rozwiązać STSu i nie poddać go pod bezpośredni zarząd książęcy. Ostatecznie, @Fatima Popow-Chojnacka będąca wówczas LSt Hasselandu zrezygnowała z tej funkcji i przeszła na namiestnika STS, odbudowując stopniowo jej działanie. Wybory regionalne w sytuacji, gdy prawie nie ma wyborców, faktycznie wydają się być zbędne. (Chyba że narracyjne wybory z wynikami generowanymi przez algorytm i "parlamentem" obsadzanym narracyjnymi posłami, to też jest niezła i oryginalna opcja).

Co do wojskowości, sugeruję wprowadzenie takiego podziału jak u nas: jest armia centralna i są regionalne formacje paramilitarne, które mają spory zakres autonomii, ale poza granicami kraju mogą działać tylko za zgodą dowódcy armii bądź na jego rozkaz. U nas poszło to dodatkowo w stronę różnic epokowych: armia = współczesność, Gwardia = epokowość, co jest całkiem niezłą, komplementarną ofertą.
https://www.facebook.com/Hasseland/

Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel

Medale Pamiatkowe

Post autor: Vilarte »

Chciałem dodać jeszcze jeden akapit, ale błąd 503 mi go skasował, eh :D W skrócie - kolejna rzecz to to, że fora regionalne, choćby Estella, są zbyt rozbudowane w stosunku do faktycznej aktywności. Kawiarenka w Rohan - żeby się do niej dostać, trzeba się przeklikać aż przez cztery poziomy forum. To powinno być bardziej "na wierzchu", a działy których aktualnie się nie wykorzystuje, można śmiało archiwizować. Jeśli kiedyś będzie potrzeba, to zawsze można będzie je przywrócić.
https://www.facebook.com/Hasseland/

Santiago Vilarte
Lord Szambelan Hasselandu
Mer Angemontu
Prezes SZSzachu
TBC
Awatar użytkownika
F. hr. Vazquez de Saavedra Stempel
Kontakt:

Medale Pamiatkowe

Post autor: F. hr. Vazquez de Saavedra »

Panie Santiago @Vilarte bardzo dziękuję za te słowa wsparcia i pewne wskazówki co do organizacji państwa na jego różnych szczeblach. Jestem takiego samego zdania, że warto czasem zrobić dwa kroki w tył, żeby zrobić jeden krok w przód. Tak, aby była jasność. @Norbert de Catalan nie jestem za tym, aby wszystko likwidować lub nie dawać swobody do działania przez poszczególnych obywateli lub mieszkańców. Uważam jednak, że warto robić to w sposób przemyślany (uporządkowany) i systematyczny, aby rozwijać Skarland na taki poziom na jaki jesteśmy w stanie go aktualnie rozwinąć. Jeżeli Pan @Vilarte zwraca uwagę na coś co faktycznie też podkreśliłem we wcześniejszym swoim poście to powinniśmy się nad tym zastanowić. Chociażby dla mnie plusem jest to, że wszelkiego rodzaju dyskusje aktualnie prowadzimy w Café Galería w Galerii Kolekcji Królewskiej, a nie w poście informującym o aukcjach ;)
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria Kolekcji Królewskiej”