Sprawa Orderów.

Archiwum obrad Zgromadzenia Narodowego od marca 2020 do stycznia 2021
Miguel de Catalan Stempel

Odznaczenia

Re: Sprawa Orderów.

Post autor: Miguel de Catalan »

Norbert de Catalan pisze: 28 paź 2020, 14:05
Miguel de Catalan pisze: 27 paź 2020, 20:59 Ach jak szkoda, że nie mamy dostępu do tej bazy danych... :|
Można by wtedy spokojnie zaktualizować phpbb i wtedy mielibyśmy bank, taki skryptowy, oraz możliwość takiego moda do nadawania medali. :( :|
Rozumiem, że to przytyk w moją stronę :evil: <- taki żarcik :D
Co do danych dostępowych do bazy forum to podeślę w wolnej chwili :D
Słowa największego uznania i wdzięczności z moje strony płyną ku naszemu władcy. Jeśli się uda to zaprawdę, mamy szanse potencjał ku wyżej wskazanym możliwościom jak np. Bank lub Medal. :D
Tylko czy to będzie działało. Bo wcześniej nie mieliśmy dostępu, nie działało, nie można się było zalogować. :|
Awatar użytkownika
Bruno Petrowicz Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Wasza Wysokość proponuję połączyć medal wojska i medal armii w jedno odznaczenie, które miało by baretkę :
Obrazek

Dla Orderu Norberta I za wspieranie kultury i nauki przypisał bym baretkę :
Obrazek

Zaś dla Krzyża Wojennego proponuje 3 klasy :
Obrazek Złoty Krzyż Wojenny

Obrazek Srebrny Krzyż Wojenny

Obrazek Brązowy Krzyż Wojenny
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek

Odznaczenia

Zapomniałbym o jeszcze kilku odznaczeniach. Co do tamtego medalu to niestety ale nie mamy dostępnych innych klas.

7.Order Królewski Zasługi Sportowej
Obrazek

Obrazek

8.Order Cywilny Dobroczynności
Obrazek

9.Medal Kampanii (za daną kampanię)
Obrazek

! Każdy król wstępujący na tron powinien mieć swój medal koronacyjny.
Jednak to jest już kwestia prywatna każdego króla.

Odznaczenia

Bruno Petrowicz Catalan pisze: 29 paź 2020, 15:46 Wasza Wysokość proponuję połączyć medal wojska i medal armii w jedno odznaczenie, które miało by baretkę :
Obrazek
Medal armii odpowiada za zasługi, i za prace, służbę w armii lądowej. Proszę zauważyć że jest medal lotnictwa, Morski. Zatem jaki byłby dla piechoty.?
Medal wojska to jest za ogół dla wojska, wojenny to jest za wojnę, za działanie, wsparcie wojny. Jeżeli zdecydujemy że medal wojska jest niepotrzebny ,lub krzyż wojenny to któryś możemy usunąć.

EDIT: Usuńmy medal wojska. Jest już Order Św. Ferdynanda. Nie potrzeba nam kolejnego medalu ogólnego dla wojska.
Awatar użytkownika
José Guillermo Potocki Stempel

Odznaczenia

Post autor: José Guillermo Potocki »

Panowie dużo świetnych pomysłów. Popieram wasze inicjatywy. Zatem jeśli nie będzie głosów sprzeciwu to zbiorę wszystkie odznaczenia w jedno i napiszę ustawę o odznaczeniach. Myślę że możemy uznać że skoro imperium upadło to wszystkie medale będą niejako nowe. Łatwiej to będzie zapisać i ująć w artykułach. :D ;)
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Były Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Były Gubernator Korony Królestwa Francji
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek

Odznaczenia

Jestem ZA.
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Miguel de Catalan pisze: 29 paź 2020, 16:06 Medal armii odpowiada za zasługi, i za prace, służbę w armii lądowej. Proszę zauważyć że jest medal lotnictwa, Morski. Zatem jaki byłby dla piechoty.?
Mówiąc wojsko odnosimy się do wszystkich rodzajów wojsk lądowych. Medal Wojska nadaje się za zasługi dla wojsk lądowych. Marynarka Wojenna i Siły Powietrzne (lotnicze) to odrębne formacje i z tej przyczyny maja swoje medale zasługi. Armia choć potocznie tak nazywamy wojsko to jest określeniem związku taktycznego. Nie spotkałem się nigdzie z Medal Armii.

Przykładowo w systemie odznaczeń Rzeczpospolitej Polskiej 1918-1939 był :

Obrazek

Obecnie też jest Wojskowy Krzyż Zasługi, Morski Krzyż Zasługi i Lotniczy Krzyż Zasługi.

Józef Wilhelm Potocki pisze: 29 paź 2020, 16:13 Zatem jeśli nie będzie głosów sprzeciwu to zbiorę wszystkie odznaczenia w jedno i napiszę ustawę o odznaczeniach.)
Oczywiście popieram ustanowienie odznaczeń ustawą. Jednak dobrze byłoby poznać w tej sprawie stanowisko Jego Królewskiej Mości. :)
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek

Odznaczenia

Król nas popiera w całej rozciągłości jak Skarland długi. Zaczynając od wysp Aztec aż po Estelle wschodnią. :D
Medal Armii był w wojskach hiszpańskich. Żadnego z odznaczeń nie zmyśliłem. :)
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Faktycznie w armii Hiszpańskiej jest Medalla del Ejército. Moje przeoczenie zapewne wynika z faktu ze został ustanowiony dopiero w 1970 roku. Ja skupiłem uwagę na pierwszej połowie XX wieku. Niech zatem będzie Medal Armii.
Bruno Petrowicz Catalan
Obrazek

Odznaczenia

Bruno Petrowicz Catalan pisze: 30 paź 2020, 7:55 Faktycznie w armii Hiszpańskiej jest Medalla del Ejército. Moje przeoczenie zapewne wynika z faktu ze został ustanowiony dopiero w 1970 roku. Ja skupiłem uwagę na pierwszej połowie XX wieku. Niech zatem będzie Medal Armii.
Dziękuję. :D
Zatem usuńmy medal wojska skoro mamy "Ferdynanda" za całokształt.
Niedługo powinien pojawić się akt, ale i ja i brat mamy dużo pracy, szkoła, nauka zatem nie wiemy kiedy akt się pojawi.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Zgromadzenia Narodowego (2020-21)”