Kwestia Republiki Drackiej

Parlament, którego członkami są wszyscy obywatele Królestwa Skarlandu.
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

Medale Pamiatkowe

Kwestia Republiki Drackiej

Post autor: Juan de la Cerda »

Wasza Królewska Mość @Norbert de Catalan !
Szanowny Wysoki Sekretarzu @Jakubin Kovalinov

Chciałbym poruszyć kwestię Republiki Drackiej.
Jak wiadomo współpraca i wsparcie pomiędzy Królestwem Skarlandu oraz Republiką Dracji rozpoczęła się 24 września tego roku.
Od tamtej pory jedyną dyskusją (ponieważ trudno nazwać to inicjatywą) podjętą przez Sekretarza Republiki była budowa stolicy z zaledwie kilkoma postami i brakiem jakichkolwiek postępów w tej sprawie.
Moje pytanie jest czy Skarland wciąż powienien wspierać inicjatywę Dracji i użyczać swojego terenu ledwo aktywnemu tworowi gdzie ostatnio trudno zauważyć jakiekolwiek chęci do zmiany tej sytuacji, wygląda to tak jakby Dracji zależało jedynie na miejscu na mapie a nie na faktycznemu istenieniu w mikroświecie.
Pytam również czy nie rozpocząć i wesprzeć rozwój kulturowy Francji i jej terenów. W historii mikronacji Francja zawsze była i pozostawała naszym bliskim sojusznikiem, kultura i tradycja oraz wartości Republiki Francuskiej wykazują spory potencjał narracyjny jako potencjalnego regionu administractjnego Królestwa Skralandu na specjalnych zasadach wewnątrz Królestwa.

Oczywiście nie chcę tutaj wyjść na wroga Republiki Dracji i jeśli usłyszymy jakieś plany i zobaczymy jakiekolwiek działania jestem gotów do wyrażania dalszego poparcia dla Dracji w Skarlandzkie, jednak obecnie sytuacja nie wskazuje na to aby cokolwiek się zmieniło.
Pytam więc, co dalej ?
Obrazek (+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia,
Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Re: Kwestia Republiki Drackiej

Post autor: Norbert de Catalan »

Dracja to nietypowy eksperyment, chcieli być od razu oznaczeni na mapie Pollinu bo to by ich bytność jako "discordowej gry" podnosiło do rangi mikronacji. Niestety ów kraj nie wykazuje zainteresowania swą dalszą bytnością tak więc jeżeli nie będzie poprawy to z końcem roku zakończymy współpracę.
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Z Bożej łaski i przez Konstytucję Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii, Obrońca Wiary Rotryjskiej
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jakubin Kovalinov Stempel

Re: Kwestia Republiki Drackiej

Post autor: Jakubin Kovalinov »

Z tym chciałem bardzo przeprosić za moją nieaktywność, Lecz 2 tygodnie przeleżałem w łóżku chory. Postaram powrócić do regularności wrzucania postów i dalszej dotychczasowej rozbódowy republiki.

Jakubin Kovalinov
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kortezy Generalne”