Sprawa Orderów.
- Bruno Petrowicz Catalan • Stempel
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Re: Sprawa Orderów.
Zamykam głosowanie.
Stwierdzam, iż Zgromadzenia Narodowego jednomyślnie przyjęło Ustawę o orderach, krzyżach i medalach w Królestwie Skarlandu. Ustawę kieruję do podpisu i publikacji przez Jego Królewską Mość.
Dziękuję Panom za zaangażowanie w pracach nad Ustawą jaki procesie legislacji.
Stwierdzam, iż Zgromadzenia Narodowego jednomyślnie przyjęło Ustawę o orderach, krzyżach i medalach w Królestwie Skarlandu. Ustawę kieruję do podpisu i publikacji przez Jego Królewską Mość.
Dziękuję Panom za zaangażowanie w pracach nad Ustawą jaki procesie legislacji.
Bruno Petrowicz Catalan
- Ludwik Potocki Catalan
-
Odznaczenia
Mam pytanie. Czy ordery i medale które zostaną utworzenie dekretem Wicekróla/namiestnika będą musiały być w tejże ustawie co ją przed chwilą przegłosowaliśmy? Czy wystarczy że namiestnik wyda dekret o utworzeniu odznaczeń Agurii, Francji, Estelli itd.?
Bo rozmawiałem z ojcem i zastanowiła nas ta kwestia. Stąd pytanie.
Bo rozmawiałem z ojcem i zastanowiła nas ta kwestia. Stąd pytanie.
Ludwik Potocki Catalan
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Trudno mi jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Też myślałem o odnowieniu przynajmniej 1-2 odznaczeń agurskich, które istniały za dawnych czasów i myślę że kiedyś będzie to możliwe za zgodą Jego Królewskiej Mości. Te odznaczenia które aktualnie zostały ustanowione ustawą należy traktowań jako ogólnopaństwowe (Królestwa Skarlandu) i ewentualne ustanowienie jakiegoś odznaczenia w którymś z regionów przez namiestników nie będzie wymagało nowelizacji ustawy, wystarczy dekret czy rozporządzenie z tym ze w moim uznaniu winno uzyskać kontr asygnatę króla z dwóch powodów. Po pierwsze by mogło być włączone do systemu odznaczeń (uwidocznione w profilach), po drugie by nie namnożyło się ich ponad miarę. W mojej ocenie każdy region powinien poprzestać na jednym takim odznaczeniu. Pamiętajmy że w systemie odznaczeń mamy już 9 odznaczeń i aż 17 baretek ich klas. Nadto ustanowiony jest Order Imperium przyznawany za zasługi w rozwoju krajów koronnych i wicekrólestw. Jeśli panowie sobie życzą mogę w tej sprawie otworzyć odrębna debatę.
Bruno Petrowicz Catalan
- Ludwik Potocki Catalan
-
Odznaczenia
Myślę że debaty nie trzeba. Za głos dziękuję. Myślę podobnie. Racja jest że król powinie też potwierdzić, zgodzić się. Też myślałem o dekrecie, rozporządzeniu.Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑20 gru 2020, 6:36 Trudno mi jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Też myślałem o odnowieniu przynajmniej 1-2 odznaczeń agurskich, które istniały za dawnych czasów i myślę że kiedyś będzie to możliwe za zgodą Jego Królewskiej Mości. Te odznaczenia które aktualnie zostały ustanowione ustawą należy traktowań jako ogólnopaństwowe (Królestwa Skarlandu) i ewentualne ustanowienie jakiegoś odznaczenia w którymś z regionów przez namiestników nie będzie wymagało nowelizacji ustawy, wystarczy dekret czy rozporządzenie z tym ze w moim uznaniu winno uzyskać kontr asygnatę króla z dwóch powodów. Po pierwsze by mogło być włączone do systemu odznaczeń (uwidocznione w profilach), po drugie by nie namnożyło się ich ponad miarę. W mojej ocenie każdy region powinien poprzestać na jednym takim odznaczeniu. Pamiętajmy że w systemie odznaczeń mamy już 9 odznaczeń i aż 17 baretek ich klas. Nadto ustanowiony jest Order Imperium przyznawany za zasługi w rozwoju krajów koronnych i wicekrólestw. Jeśli panowie sobie życzą mogę w tej sprawie otworzyć odrębna debatę.
A co do chwilowego rozwiązania to mam taki pomysł można, jeśli się zyska order, medal, ogólnie odznaczenie,
Pod całym podpisem, wstawić hr i pokażę o co mi chodzi.
Odznaczenia:
Ogólnie może to tak wyglądać i myślę że będzie to wyglądać ciekawie. I na razie w zupełności będzie działać i się sprawdzać. Rozmiar będziemy mogli ewentualnie dopasować.
Ludwik Potocki Catalan
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Oczywiście, jeśli nie będzie możliwości umieszczenia baretek orderowych w profilu można w ten sposób je zamieszczać.
Bruno Petrowicz Catalan
- José Guillermo Potocki • Stempel
-
Odznaczenia
ZA !! 
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Informuję, iż w dniu dzisiejszym Ustawa o o orderach, krzyżach i medalach została opublikowana w Dzienniku Urzędowym. viewtopic.php?f=41&t=304
Bruno Petrowicz Catalan
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
Vivat
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia