Witajcie
- José Guillermo Potocki • Stempel
-
Odznaczenia
Re: Witajcie
Tak na marginesie spytam. Ma pan już jakieś doświadczenie w Mikronacjach?
- James Jeb Stuart
Szanowny Panie,
nie ma żadnego, dlatego liczę na pomoc.
Ale mam dużo zapału.
Przeglądam inne wirtualne państwa i wydawało mi się, że w Królestwie Skarlandu najlepiej mnie zrozumiecie i pomożecie.
nie ma żadnego, dlatego liczę na pomoc.
Ale mam dużo zapału.
Przeglądam inne wirtualne państwa i wydawało mi się, że w Królestwie Skarlandu najlepiej mnie zrozumiecie i pomożecie.
-
Odznaczenia
Szczerze powiem, że miałem podobnie. Z tym że państwa, o jakich myślałem, które chciałem tworzyć, istniały, jeno o nich nie wiedziałem (praktycznie nie wiedziałem o istnieniu tak dużego mikroświata). Zatrzymałem się wiec w RON (przez przypadek do niej trafiłem, ale to inna historia). Na początku nic takiego, ale z czasem się przywiązałem i tak stała się moim domem. Podobnie było ze Skarlandem. Trafiłem wskutek wyprawienia karawany z Krakowa do Valencii. Na początku nic takiego, ale potem znów historia się powtórzyła. Plany o tworzeniu własnego państwa porzuciłem i skupiłem się na tych dwóch państwach (w innych także czasem się pojawiam, w końcu w dwóch nawet jestem ambasadorem). Nabrałem doświadczenia i pomagam teraz innym, którzy są w tej samej lub podobnej sytuacji co ja.
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
Jak już mówiliśmy, w Akademii może otrzymać Pan katedrę i w dziale historycznym wykładać wszystkie te sprawy. A za zaangażowanie może uzyskać Pan stopień naukowy, dzięki czemu zaistnieje Pan w mikroświecie i bardziej poważnie na pana spojrzą. Nikt z mikroświata nie pójdzie nagle do kraju, który nie istniał i pojawił się z dnia na dzień. Do tego potrzebne jest doświadczenie. Sam kiedyś myślałem nad reaktywacją Francji i zostaniu jej Królem. Jednak jako realista przeanalizowałem wszystkie za i przeciw. Po analizie doszedłem do wniosku, że lepiej zasłużyć się Skarlandowi i Królowi, które ma prawa do Francji i francuskiego tronu. I tak przyłączyliśmy Francję, która stała się naszym Krajem Koronnym. Można w niej miesza, pracować i pisać.
Nie usłyszy o Panu nikt i nie potraktuje poważnie nowego państwa jeśli się Pan nie zaangażuje w jakimś kraju i nie wyrośnie na nim.
Proszę wziąć moje słowa do serca i jeszcze raz przemyśleć sprawę.
My nie możemy na forum, które ma czasy dwudziestolecia międzywojennego i nawiązuje do Hiszpanii umieścić państwa Stanów, które nie ma z nami powiązania, bo stalibyśmy się w oczach innych mikro państw dziwnym tworem, a chcemy być poważni. Dlatego prosimy o zrozumienie.
Możemy Panu pomóc wejść w ten v-świat, dać potrzebne doświadczenie i mile spędzone chwile w dobrym i fajnym gronie ludzi.
Nie usłyszy o Panu nikt i nie potraktuje poważnie nowego państwa jeśli się Pan nie zaangażuje w jakimś kraju i nie wyrośnie na nim.
Proszę wziąć moje słowa do serca i jeszcze raz przemyśleć sprawę.
My nie możemy na forum, które ma czasy dwudziestolecia międzywojennego i nawiązuje do Hiszpanii umieścić państwa Stanów, które nie ma z nami powiązania, bo stalibyśmy się w oczach innych mikro państw dziwnym tworem, a chcemy być poważni. Dlatego prosimy o zrozumienie.
Możemy Panu pomóc wejść w ten v-świat, dać potrzebne doświadczenie i mile spędzone chwile w dobrym i fajnym gronie ludzi.
- James Jeb Stuart
Szanowny Panie Józefie,
jeżeli wolno mi się tak wyrażać. Jeżeli złamałem etykietę proszę o wybaczenie.
Dziękuję za zrozumienie. Chciałbym pisać o historii, ale też tworzyć alternatywną wojnę secesyjną.
Jak grałem w gry komputerowe, to po jakimś czasie Południe prawie zawsze wygrywało.
Niestety nie jestem w stanie zagwarantować, że mój pomysł nie upadnie, mówię to szczerze.
ale na razie mam dużo werwy i przy delikatnej pomocy Pań i Panów możemy się świetnie bawić
jeżeli wolno mi się tak wyrażać. Jeżeli złamałem etykietę proszę o wybaczenie.
Dziękuję za zrozumienie. Chciałbym pisać o historii, ale też tworzyć alternatywną wojnę secesyjną.
Jak grałem w gry komputerowe, to po jakimś czasie Południe prawie zawsze wygrywało.
Niestety nie jestem w stanie zagwarantować, że mój pomysł nie upadnie, mówię to szczerze.
ale na razie mam dużo werwy i przy delikatnej pomocy Pań i Panów możemy się świetnie bawić
-
Odznaczenia
W głowie mam pewien pomysł. Nie wiem, czy będzie Panu odpowiadać, ale to tylko moja propozycja. Oto plan:
1. Zatrzymuje się Pan u nas i zdobywa doświadczenie.
2. W Reczpospolitej, Bielenii lub innych v-państwach (z działającym uniwersytetem) zdobywa Pan v-wiedzę i v-tytuł naukowy.
PS. Chyba że nasza Akademia zacznie działać.
3. Wykłada Pan historię na Królewskiej Akademii
4. Tworzy Pan wystawę związaną z wojną secesyjną na Królewskiej Akademii
5. Za zarobione pieniądze, kupuje Pan majątek i może tam stworzyć kolekcje rzeczy z okresu wojny secesyjnej.
6. Jest Pan pasjonatem, organizuje Pan różne akcje, inscenizacje etc.
Co Pan o tym sądzi?
1. Zatrzymuje się Pan u nas i zdobywa doświadczenie.
2. W Reczpospolitej, Bielenii lub innych v-państwach (z działającym uniwersytetem) zdobywa Pan v-wiedzę i v-tytuł naukowy.
PS. Chyba że nasza Akademia zacznie działać.
3. Wykłada Pan historię na Królewskiej Akademii
4. Tworzy Pan wystawę związaną z wojną secesyjną na Królewskiej Akademii
5. Za zarobione pieniądze, kupuje Pan majątek i może tam stworzyć kolekcje rzeczy z okresu wojny secesyjnej.
6. Jest Pan pasjonatem, organizuje Pan różne akcje, inscenizacje etc.
Co Pan o tym sądzi?
- James Jeb Stuart
Mnie nie chodzi o podejście naukowe do tematu, ale o życie w danej epoce. Oczywiście wirtualnie wykorzystując filmy, obrazy, historię, ale również tworzyć inna rzeczywistość tak jak robią w RON.
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
A gdyby robił to Pan w majątku jak zaproponował Pan Józef.
- James Jeb Stuart
Jeżeli podejmę się stworzyć własne państwo, czy mogę liczyć, że będą mnie Państwo odwiedzać ?
-
Odznaczenia
Szczerze powiem, że temat wojny secesyjnej nieco mnie interesuje, jednak nie mogę nic obiecać. Co do tworzenia nowego państwa, niech Pan się jeszcze zastanowi. Bo jednak brak znajomości (nie licząc naszej chwilowej) i brak doświadczenia nie są dobrym połączeniem przy tworzeniu nowego państwa.