PS Planowałem pielgrzymować do Was jako Patriarcha Piotr, ale realioza pokrzyżowała mi plany za co przepraszam.
Buenos dias
- Janusz Zabieraj
Buenos dias
Dzień dobry.
Od dawna planowałem odwiedzić Królestwo, a ostateczny impuls dał mi kolejny klon Piechoty, który tym razem tutaj postanowił kalać dobre imię Rotrii. Niemniej cieszę się, że mogłem przybyć, zwłaszcza jako biskup tytularny Grodźca, który teraz stanowi część Królestwa. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
PS Planowałem pielgrzymować do Was jako Patriarcha Piotr, ale realioza pokrzyżowała mi plany za co przepraszam.
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
Re: Buenos dias
Witam Serdecznie Eminencję na ziemiach Skarlandu, który od dawnych czasów jest powiązany z Państwem Kościelnym, nie tylko jedną wspólną wiarą, ale także, jak to bywało w historii różnymi uniami. Pochodzi ze Skarlandu kilku wybitnych kardynałów, biskupów oraz prezbiterów. Aktualnie dziękujemy Bożej opatrzności za naszego Prymasa, księdza Arcybiskupa Adalbertusa Pronobisa von Hippogriff-Piccolominiego oraz księdza Prałata Enrique Sáncheza Oviedo. Liczymy na częste wizyty oraz na współpracę pomiędzy naszymi narodami, oraz osobami rządzącymi.
- Janusz Zabieraj
Swego czasu, w dawnym wcieleniu i ja pasterzowałem w Walencji. Skarland pamiętam z okresu wielkiego Imperium. Obecnie jestem zachwycony forum. Jest śliczne. No i ten wyjątkowy romański klimat.
- Enrique Sánchez Oviedo • Stempel
-
Odznaczenia
Laudetur Iesus Christus! Serdecznie witam Eminencję w Skarlandzie. Cieszymy się z pańskiej wizyty. Szkoda, że nie udało sie zrealizować do końca pielgrzymki, jednak nie trzeba rozpaczać, a należy cieszyć z tego co mamy i co Bóg nam przygotował.
Miłego pobytu życzę.
Miłego pobytu życzę.
/-/ Abp Enrique hrabia Sánchez Oviedo, OSI
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Alkad Miasta Oviedo
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Alkad Miasta Oviedo

Zanim Skarland znów podniósł się z kolan to Walencja była moją stolicą tytularną arcybiskupią.Janusz Zabieraj pisze: ↑13 kwie 2021, 19:06 Swego czasu, w dawnym wcieleniu i ja pasterzowałem w Walencji. Skarland pamiętam z okresu wielkiego Imperium. Obecnie jestem zachwycony forum. Jest śliczne. No i ten wyjątkowy romański klimat.
(~) abp Taddeo von Hippogriff-Piccolomini SJ
Archiepiscopus Santae Ecclesiae Rotriae

- Janusz Zabieraj
Jako arcybiskup Walencji złożyłem kiedyś realnym maturzystom życzenia powodzenia w ramach listu pasterskiego. Za karę zostałem zdegradowany przez Aleksandra IV Orańskiego. Odebrał mi nominację biskupią. 
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
Historia ciekawa. Czy jest powód takiej decyzji ?Janusz Zabieraj pisze: ↑14 kwie 2021, 16:43 Jako arcybiskup Walencji złożyłem kiedyś realnym maturzystom życzenia powodzenia w ramach listu pasterskiego. Za karę zostałem zdegradowany przez Aleksandra IV Orańskiego. Odebrał mi nominację biskupią.![]()
Jeśli prawdą jest to co Pan pisze oznacza to iż wcześniej był Eminencja; Juan Bautista kardynał Aldobrandini FSSPA, Hrabia Bergamo
Rektor Królewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa.
- Janusz Zabieraj
Patriarcha powiedział, że pomieszałem porządek reala z mikroświatowym.
Ale zbyt surowo postąpił.
(~) abp Taddeo von Hippogriff-Piccolomini SJ

- Karsten Cayetana • Stempel
-
Odznaczenia
Dzień dobry 
Karsten Cayetana,
Kiedyś:
Prezydent Kortezów Generalnych.
Hildago Królestwa Skarlandu.
Trener Scarlañia Valencia.
Selekcjoner Reprezentacji Skarlandu.
Ambasador w Królestwie Santery i Królestwie Turetii.

Kiedyś:
Prezydent Kortezów Generalnych.
Hildago Królestwa Skarlandu.
Trener Scarlañia Valencia.
Selekcjoner Reprezentacji Skarlandu.
Ambasador w Królestwie Santery i Królestwie Turetii.