Przygotowanie do zmiany symboli państwowych

Miejsce do dyskusji na tematy związane ze Skarlandem oraz z wydarzeniami w innych mikronacjach.
Awatar użytkownika
Norbert de Catalan Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Re: Przygotowanie do zmiany symboli państwowych

Post autor: Norbert de Catalan »

Miguel de Catalan pisze: 23 cze 2021, 22:29 I tak ma być. :D
Dziękuję serdecznie za troskę o naszego monarchę, jak i samemu dołaczam się do tych życzeń i słów. :)
@Norbert de Catalan Widzi WKM jak o ciebie dbamy ? Pomimo, iż masz te manie prześladowcze i jakieś syndromy Karola Szalonego ale i tak ciebie kochamy. :D ;)
Manie prześladowcze? Mła? Nie mam żadnych mani prześladowczych... chyba nie... :D Jak bym miał syndrom tego monarchy z koziej d... to Skarland był by na powrót w zaświatach :lol:

Sofia de Medici y Zep pisze: 24 cze 2021, 10:32 Czasami myślę, że warto wrócić do starych barw. Wiadomo to historia ale też nasze dzieje. Może jak nie flagę to herb, który przypomni dawne czasy :)
Bez urazy do symboli np. epoki medyceuszy wracać nie będziemy, spuśćmy na okres ich panowania zasłonę zapomnienia... bez urazy
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sofia de Medici y Zep

Post autor: Sofia de Medici y Zep »

Czyżby cała epoka Medyceuszy była straszna? :) Nie sądzę, jako córka swojej matki powiem, że Dona Leonor odrodziła ducha Narodu po wojnie bratobójczej :)
Sofía Leonor
Σοφία Ελεονόρα
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Tam zaraz wojnie... czy odrodziła ducha Narodu zależy w których kwestiach, na pewno była potrzebna do zakończenia wspomnianej wojny (raczej konfliktu), na początku swego panowania owszem sporo dobrego zrobiła, jej małżonek też wspomógł Imperium w początkach swego istnienia jednak potem była już raczej tylko piątym kołem u wozu ze swą niską aktywnością i regentem z bożej łaski Karolem II, który uważał się za monarchę, potem był Karol III lecz panował krótko potem byłem znowu ja i trwam do dziś z krótką przerwą :D
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Jego Królewska Mość Król Skarlandu, Agurii, Aztec, Białogóry, Estelli Wschodniej i Francji, Wielki Książę Rotrii
Obrazek Obrazek
Miguel de Catalan Stempel

Odznaczenia

Post autor: Miguel de Catalan »

Miejmy nadzieje że kiedyś będę ja.
Bo na razie Norbert I jest niczym Ludwik XIV, którzy przeżył syna i wnuka. A Norbert I wszystkich swoich synów. :D ;)
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Byłem na długo przed tobą i będę długo po tobie :twisted:
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Stare wygi nigdy nie umierają. ;)
Awatar użytkownika
Enrique Sánchez Oviedo Stempel

Odznaczenia

Post autor: Enrique Sánchez Oviedo »

Norbert de Catalan pisze: 25 cze 2021, 21:11 Byłem na długo przed tobą i będę długo po tobie :twisted:
Nigdy niczego pewnym nie można być. Pamiętam, jak jeszcze jakiś czas temu chyba w maju pisał WKM, iż nie będzie go w czerwcu. Było to podczas głosowań nad czasem w KS. :) ;)
Jednak życzę aby nieważne jak długi byłby okres panowania WKM, to aby był on dobry dla waszej osoby oraz dla pozostałych mieszkańców. Bo po co rządzić i być władcą kiedy nie będzie dla kogo panować, lub gdy to nie będzie sprawiało frajdy..? :)
/-/ Abp Enrique hrabia Sánchez Oviedo, OSI
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Alkad Miasta Oviedo
Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Heinz-Werner Grüner pisze: 25 cze 2021, 22:28 Stare wygi nigdy nie umierają. ;)
Dokładnie :D
Enrique Sánchez Oviedo pisze: 25 cze 2021, 23:42
Norbert de Catalan pisze: 25 cze 2021, 21:11 Byłem na długo przed tobą i będę długo po tobie :twisted:
Nigdy niczego pewnym nie można być. Pamiętam, jak jeszcze jakiś czas temu chyba w maju pisał WKM, iż nie będzie go w czerwcu. Było to podczas głosowań nad czasem w KS. :) ;)
Jednak życzę aby nieważne jak długi byłby okres panowania WKM, to aby był on dobry dla waszej osoby oraz dla pozostałych mieszkańców. Bo po co rządzić i być władcą kiedy nie będzie dla kogo panować, lub gdy to nie będzie sprawiało frajdy..? :)
Urlop miałem mieć z moją drugą połówką w mej drugiej rodzinnej miejscowości (w zasadzie można tak powiedzieć) czyli Faenzie w słonecznej Italii ale urlopy nam szlag trafił. Po za tym jak za Medyceuszy kraju bym nie opuścił ino był bym wrzodem na tyłku :D nie no żartuję ale na pewno bym kraju nie opuścił na stałe tylko czekał aż komuś się nóżka powinie i sam się wykończy - czekam na dogodny moment i atakuję znienacka :twisted:

Co prawda przed przerwą w mikronacjach byłem niczym pan Piechota tyle, że na skalę lokalną czyli wrzodem na tyłku po kolei Karola I, Pedra I, Andreasa I i Eleonory lokalnie na Estelli-Vaarlandzie wszyscy mieli dość mojej skromnej osoby zwłaszcza chyba w RON, w Rotrii też mieli mnie dość :D

Cóż okres mego panowania teraz w zamyśle ma być długi, prawy i sprawiedliwy - nie mylić z polskim pisem - nie wyznaje idei narodowego socjalizmu jestem raczej z kręgów europejskich federalistów :D
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
José Guillermo Potocki Stempel

Odznaczenia

Post autor: José Guillermo Potocki »

Z ciekawości. Jak idą prace?
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Były Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Były Gubernator Korony Królestwa Francji
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika

Medale Pamiatkowe

Odznaczenia

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła :twisted: :lol:

Na tą chwilę mam skończony herb wielki co widać. Walczę teraz z piątą albo szóstą wersją... albo dziesiątą... swojego herbu :D
Ogólnie priorytet ma mapa i powiem szczerze ktoś to mocno skopał wschód kontynentu XD
Obrazek
(-) Norbert I de Catalán
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek Główny Plaza Mayor w Walencji”