¡Buenas tardes!
Jak dobrze ponownie widzieć wspaniałe Królestwo o tak bogatej historii i kulturze ponownie na mapach Pollinu! Mam nadzieję, że tak jak kiedyś Skarland był perłą w koronie Vaarlandu, tak i dziś będzie jednym z głównych rozdających kart w polityce. Jako iż Skarland z Rotrią wiele łączy, pragnę przyjechać z wstępną wizytą o charakterze dyplomatycznym (i nie, wcale nie pragnę snuć jakiś spisków, tajnych paktów, wydziedziczeń). Mam nadzieję, że ponowna współpraca przyniesie ponownie wiele dobrego!
(-)Pío María de Médici
El Secretario de Estado de la Santa Sede
¡Ave Maria Purisima!
- Pío María de Médici
¡Ave Maria Purisima!
(†) Pio Maria kardynał de Medici
Pastor Angelicus
Mistrz słowa jasnego, dobitnego i zrozumiałego dla wszystkich, a zarazem zachowującego całą głębię problemu, przedstawiającego rzeczy najtrudniejsze i najbardziej skomplikowane
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán
Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Re: ¡Ave Maria Purisima!
Witam ponownie w Królestwie
Również uważam, że Nasze państwa dużo łączy i mam nadzieję na wznowienie współpracy.
Również uważam, że Nasze państwa dużo łączy i mam nadzieję na wznowienie współpracy.
- F. hr. Vazquez de Saavedra • Stempel
- Kontakt:
-
Medale Pamiatkowe
Re: ¡Ave Maria Purisima!
Dobry Wieczór Wasza Ekscelencja!
Cieszymy się, że Wasza Ekscelencja postanowiła przyjechać i odwiedzić Królestwo Skarlandu. Jesteśmy na początku odradzania naszej państwowości. Na pewno jest to proces wymagający od Nas dużo samozaparcia, samodyscypliny oraz cierpliwości. Jestem jednak przekonany, że Królestwo Skarlandu posiada dwóch ambitnych oraz odpowiedzialnych polityków, którzy wykorzystując swoje doświadczenie i wiedzę odbudują struktury państwa. Obecna sytuacja przypomina mi sytuację Polski kiedy ta po 123 latach odzyskała niepodległość i musiała tworzyć struktury oraz odbudowywać swoją państwowość. Ten proces zakończony został z niewątpliwym sukcesem. Wierzę, że tak samo będzie w przypadku Królestwa Skarlandu.
Cieszymy się, że Wasza Ekscelencja postanowiła przyjechać i odwiedzić Królestwo Skarlandu. Jesteśmy na początku odradzania naszej państwowości. Na pewno jest to proces wymagający od Nas dużo samozaparcia, samodyscypliny oraz cierpliwości. Jestem jednak przekonany, że Królestwo Skarlandu posiada dwóch ambitnych oraz odpowiedzialnych polityków, którzy wykorzystując swoje doświadczenie i wiedzę odbudują struktury państwa. Obecna sytuacja przypomina mi sytuację Polski kiedy ta po 123 latach odzyskała niepodległość i musiała tworzyć struktury oraz odbudowywać swoją państwowość. Ten proces zakończony został z niewątpliwym sukcesem. Wierzę, że tak samo będzie w przypadku Królestwa Skarlandu.
Francisco Vazquez de Saavedra
1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)

1. i 5. Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu - od 27 marca 2020 r. do 06 maja 2020 r. oraz od 21 maja 2024 r.
2. Kanclerz Królewski - od 23 września 2013 r. do 15 marca 2014 r.
2. Przewodniczący Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013 r., Członek IOON - od 16 czerwca 2013 r.
Deputowany do Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013 r.
Udziałowiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji) - od 11 grudnia 2013 r.
Przywódca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013 r.
Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do członków IOON
W Królestwie Skarlandu - od 16 czerwca 2013 r. (zam. Valencia), w mikronacjach od 24 lutego 2007 r. (ur. Trizopolis)