Drodzy mieszkańcy Imperium Helix. Wydaję ogłoszenie związane z Republiką Bialeńską. Wczoraj toczyła się dyskusja i nas już zauważono. Cieszymy się że rozpoczęła się dyskusja. A do meritum. Jak wiemy moje prywatne stosunki z Piotrem Romanowem są, jakie są. Mamy podzielone zdania. Jednakże wciąż są to prywatne stosunki. Publicznie jednak naród Bialenii wybrał jego jako Prezydenta i na ten moment podnosi odpowiedzialność za Republikę Bialeni. A że Imperium Helix zostało dostało powodzenia w rozwoju od głowy państwa Republiki Bialeni, to bardzo to doceniamy. Jeśli chodzi o przyszłe stosunki narodowe, to cieszę się że Prezydent Republiki Bialenii jest zainteresowany nawiązać stosunki między naszymi państwami, ale muszę być też uczciwy i to przemyśleć, a przede wszystkim porozmawiać z szanowanym Królem Skarlandu Norbertem de Catalanem. Oczywiście jako niepodległe państwo możemy owszem sami zadecydować z kim chcemy mieć przyjazne stosunki, ale jako że moje państwo należy do Wspólnoty Skarlandzkiej, muszę bardzo obficie z nim tą jakże ważną sprawę przedyskutować. Mam jednak jedno zastrzeżenie, ale nie do pana, panie Prezydencie Republiki Bialenii Piotr Romanow.
Nie ukrywam nie wiem kto jest Ministrem Spraw Zagranicznych w waszym państwie, ale chętnie się dowiem. Natomiast może pan nie jest świadomy pewnej sytuacji, która wydarzyła się jednak publicznie. Oczywiście chodzi o Elisę von Rozmarinową. https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?p=418536#p418536 Tutaj ma pan link do sprawy, w którym bez mojej zgody udostępniono wiadomości prywatne. Oraz zostałem również publicznie wręcz wyszydzany na oficjalnym Discordzie Sarmacji:
Więc liczę z drugiej strony że faktycznie panie Prezydencie Republiki Bialenii Weźmie to pod uwagę i liczę że faktycznie rozdziela pan prywatne stosunki między nami, od stosunków publicznych i tym samym nie zignorujesz publicznej agresji wulgarnej od Elisy von Rozmarinovej w moją stronę, ponieważ ja jako głowa państwa Imperium Helix nie życzę sobie publicznego obrażania mnie oraz udostępnianie wiadomości prywatnych w publicznym miejscu. Także faktycznie panie Prezydencie Republiki Bialenii Piotr Romanow, jak wspominałem, liczę że pan bierze pod uwagę aspekty które padły publicznie i faktycznie uwzględnia pan zasadę że cytuję pana słowa ,,Prywata to prywata".
Pozdrawiam:
Imperator Imperium Helix Leszek Ebe-Grüner.