II Posiedzenie Kortez Generalnych
- José Guillermo Potocki • Stempel
-
Odznaczenia
Re: II Posiedzenie Kortez Generalnych
W głowie miałem pewien pomysł. W Sarmacji istnieje wątek gdzie proszają tematy realne. My natomiast moglibyśmy mieć wątek gdzie byłyby rzeczy niezwiązane z XIXw.
- José Guillermo Potocki • Stempel
-
Odznaczenia
Natomiast co do wojsk, to można częściowo posłużyć się danymi z królewskiego archiwum. Mowa oczywiście o czasach kiedy Skarland był Imperium 
-
Miguel de Catalan • Stempel
-
Odznaczenia
Oczywiście pomyślałem nad tym, dlatego liga nadal będzie funkcjonować a zespoły będą sie ścigać. Jednak ta nasza piłka nie będzie wygląda narracyjnie tak jak piłka w wiekach późniejszych. Bowiem piłka nożna istniała już chyba w czasach kiedy we Francji panował Ludwik XIV i np. Kardynał Richelieu grał w piłkę, trochę inną niż dziś ale jednak. Co do zespołów to mogą one sie ścigać ale części do aut nie mogą być u nas produkowane.
Nadmieni że w rajdach ścigają się osoby z różnych państw, z różnych epok zatem i dla nas nie będzie to przeszkodą. Nie ma co szukać dziur na siłę.
Co do armii to prawie gotowe rozwiązania mamy w archiwum, muzeum. A zatem nic tylko zainspirować sie i lekko podrasować. Wiadomo, że radio raczej odpada, zostaje gazeta. A jeśli zechcemy to przecież możemy sobie zrobić telewizję aby informować ludzi. Z resztą nie wiem. Nie zajmujmy sie tym.
Co do takiego prawnego uregulowania to chyba to tylko formalność. Trzeba typową ustawę napisać i ją przegłosować, król podpisze i jest podstawa prawna.
Nadmieni że w rajdach ścigają się osoby z różnych państw, z różnych epok zatem i dla nas nie będzie to przeszkodą. Nie ma co szukać dziur na siłę.
Co do armii to prawie gotowe rozwiązania mamy w archiwum, muzeum. A zatem nic tylko zainspirować sie i lekko podrasować. Wiadomo, że radio raczej odpada, zostaje gazeta. A jeśli zechcemy to przecież możemy sobie zrobić telewizję aby informować ludzi. Z resztą nie wiem. Nie zajmujmy sie tym.
Co do takiego prawnego uregulowania to chyba to tylko formalność. Trzeba typową ustawę napisać i ją przegłosować, król podpisze i jest podstawa prawna.
- Norbert de Catalan • Stempel
-
Ordery i Medale Domu Imperialnego Catalán
Ordery i Odznaczenia Wojskowe Królestwa Skarlandu
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Mnie ta cofka średnio odpowiada... Dlatego chyba zrobię sobie dłuższe wolne od Skarlandu tylko muszę się nad tym kogo na regenta mianować...
-
-
Odznaczenia

Ustawa Kortezów Generalnych
o zmianie czasu w Królestwie Skarlandu
Walencja, dnia 30. miesiąca kwietnia roku 1921.
Widząc jak zmienia się nasze państwo i chcąc unormować prawnie ramy czasowe w jakich się znajduje postanawiamy:
Art. 1
Ustalić czas historyczny naszego kraju na wiek XVIII-XIX.
Art. 2
Ustawy oraz sfery życia, które tego wymagają należy zmienić aby odpowiadały nowej epoce.
Art. 3
Kwestie nieuregulowane niniejszą Ustawą będą rozstrzygane przez Króla Skarlandu.
PODPIS KRÓLA SKARLANDU
-
-
Odznaczenia
Cóż wola większości. Mnie skusiło m.in. to ze teraz bliżej nam do krajów kontynentu, które w większości dysponują tym co my teraz będziemy mieli.Norbert de Catalan pisze: ↑30 kwie 2021, 17:11 Mnie ta cofka średnio odpowiada... Dlatego chyba zrobię sobie dłuższe wolne od Skarlandu tylko muszę się nad tym kogo na regenta mianować...
Zatem łatwiej o zbliżenie z nimi. Jednak trudno było wesprzeć Bizancjum pancernikami lub wysłać wojska rakietowe do RON choć i takie kiedyś Rzeczpospolita posiadała.
-
-
Odznaczenia
Nawet dobry pomysł. Taki wątek mógłby rozwiązać niektóre sprawy. I Pangard, Hurtan, piłka nożna nie poszłyby do archiwum. Do przemyślenia.Józef Wilhelm Potocki pisze: ↑30 kwie 2021, 16:38 W głowie miałem pewien pomysł. W Sarmacji istnieje wątek gdzie proszają tematy realne. My natomiast moglibyśmy mieć wątek gdzie byłyby rzeczy niezwiązane z XIXw.
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
hmm ustawę zawsze mogę zawetować... hmm... 
-
-
Odznaczenia
Ale buntu wojskowego już Król sam nie zatrzyma.
-
Medale Pamiatkowe
Odznaczenia
Jak to nie? Parę kliknięć i po buncie